Desserter og kager

Hvid chokoladekage med ribs

Brug din høst af friske bær i en klassisk dessert - og giv den lidt kant med hvid chokoladekage

Hvid chokoladekage med ribs er en rigtig klassiker i kageverden. Den gør sig godt hele året rundt med sin lette og friske smag.

Prøv også denne lækre opskrift på frugttærte

8 personer

Hvid chokoladekage med ribs - det skal du bruge
150 g hasselnødder
170 g hvid chokolade
125 g sukker
100 g smør
2 æg
125 g mel
½ spsk bagepulver

Derudover kan du pynte en hvid chokoladekage med ribs og sukker:
Giv nemt en hvid chokoladekage et sommerligt og indbydende look ved at pynte den med to simple ingredienser.
ca. 100 g ribs
lidt sukker

Hvid chokoladekage med ribs - sådan gør du:
Hæld hasselnødderne i et fad, og stil det i ovnen til de er varme, og rens så skallen af dem. Hak nødderne groft. Smelt chokoladen over vandbad sammen med sukker og smør. Rør hasselnødder, æg, mel og bagepulver i chokoladen. Beklæd en 1 liters bageform med bagepapir, og fordel chokolademassen heri. Bag kagen ved 175° i 20-25 min. Lad kagen afkøle, og skær den i små firkanter. Pynt kagerne med rysteribs, gerne hele grene med ribs skyllet under koldt vand og drysset med sukker.

TIP! Spis ikke kun hvid chokoladekage med ribs om sommeren:
Bag hvid chokoladekage hele året, og servér den med sæsonens bær, fx en god blommeeller stikkelsbærkompot senere på sommeren.

Prøv også vores opskrift på rødgrød af sommerens bær her

Maj måned frister // Se chefredaktørens ønsker