
Hvid rocky road
Rocky road er nem konfekt, hvor du selv kan vælge, hvilke fyld du vil have i. Brug gerne julens rester af nødder og tørret frugt i en hvid rocky road.
Rocky road er noget af den nemmeste konfekt, du kan lave. Opskriften går ud på at blande slik – som regel skumfiduser − med smeltet chokolade og brække det ud i rå stykker, når chokoladen er størknet.
Har du tørret frugt og nødder tilovers fra julebagningen, er rocky road en nem og hurtig måde at bruge resterne på, hvis bare du har en plade chokolade liggende.
Hvis du er vild med hvid chokolade, så prøv også kokostrøfler med hvid chokolade.
Rocky road fra Australien
Ofte bliver rocky road lavet med mørk chokolade, men den hvide chokolade er god, hvis du har lidt syrlige frugter som fx abrikoser i blandingen.
Oprindeligt skulle rocky road stamme fra Australien, hvor konfekten var en smart måde at få solgt noget af det slik, der var blevet ødelagt under den lange, stenede vej fra Europa, men man er ikke helt sikker. Sikkert er det dog, at rocky road blev populært i 1900-tallet.
Der er forskel på, hvordan rocky road bliver lavet rundt om i verden. I Austrialien indeholder rocky road cocktailbær og koks, i USA kan du finde kiks i din rocky road, mens den engelske oftest kun er fuld af skumfiduser og nødder.
En anden form for rocky road-variant er som flødeis. Den skulle efter sigende være opstået i 1929, hvor en mand klippede stykker af mandler og skumfiduser ned i sin chokoladeis, og smagen er meget populær i USA.
Opskrift på hvid rocky road
- 1 stor plade
- 100 g usaltede macadamianødder
- 50 g pistacienødder
- 100 g tørrede abrikoser
- 75 g små, runde marshmallows
- 400 g hvid chokolade
Sådan laver du hvid rocky road
- Læg bagepapir i en form på ca. 20 x 30 cm, og sørg for at papiret hænger 2 cm ud over kanten.
- Hak nødder og abrikoser i mindre stykker. Bland marshmallows, nødder og abrikoser i en skål. Tag lidt af de hakkede abrikoser og nødder fra til pynt.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad. Hæld den flydende chokolade over blandingen. Bland godt.
- Hæld blandingen i formen, og pres den ned med en spatel.
- Afkøl den i to timer, eller indtil chokoladen har sat sig.
- Brug en varm kniv, skær eller bræk den ud i stykker.
Smag også denne her brownie med popcorn a la rocky road.
Mmm... Prøv også det her konfekt!
Holdbar konfekt


Nemme lakridskarameller til konfektskålen
Lakridskarameller smager forrygende og er et godt alternativ til julens tunge konfekt med chokolade, marcipan og nougat. Samtidig tager de sig godt ud i konfektskålen, og så kan du lave dem i god tid inden jul. Find opskriften her!


Hjemmelavede pebermyntepastiller med chokolade
Pebermyntepastiller er en forfriskende outsider blandt julens godter. Den friske pebermyntesmag passer godt sammen med mørk chokolade og til varm chokolade. Se, hvordan du laver dem her!


Ægte fransk nougat
Ægte fransk nougat er kendt for sin lækre og seje konsistens, og det er en af hemmelighederne bag franske nougats popularitet. Det er også en af grundene til, at du kan lave den et godt stykke tid inden jul, opbevare den køligt og servere den for julens gæster. Find opskriften her!


Hjemmelavede nøddetærter med flagesalt
Nøddetærter er en klassiker, som ikke blot kan nydes i den gode juletid, men hele året rundt. Brug en ekstra god chokolade og fremtryl knasende sprøde nøddetærter længe inden jul. Find opskriften her!


Mette Blomsterberg pistacie-karameller
Karameller er og bliver et hit, og disse er ekstra kønne at se på med det grønne farveindslag. Pistacienødder smager en lille smule som marcipan og er perfekte i samspil med den søde, brændte smag af karamel, men du kan også skifte pistacien ud med din favoritnød. Find opskriften her!


Hvid chokoladebrud med lakrids og små eksplosioner
Hvid chokolade og saltlakrids er et vidunderligt match af mildhed og skarphed. Med små stykker pufsukker, der syder på tungen, er der ekstra overraskelseseffekt i denne skønne konfekt. Find opskriften her!


Skumfiduser på pind
Server dine skumfiduser som et sjovt og børnevenligt alternativ til den traditionelle konfekt. De søde skumfiduser er supernemme at lave lige inden gæsterne kommer, men du kan også sagtens lave dem i god tid. Find opskriften her!


Mozartkugler
En klassiker på konfektbordet er mozartkugler, som er søde marcipankugler med nougat indeni og dyppet i chokolade. De hjemmetrillede lækkerier smager dejligt, er hurtige at lave og kan nemt holde sig i flere uger, når de opbevares køligt. Find opskriften her!


Luksus-havregrynskugler
Ingen jul uden havregrynskugler! Det er julekonfektens Rolls Royce, og det er der en rigtig god grund til: De er superhyggelige at lave sammen med familien, pakke ned i fine kagedåser, og så spreder de stor glæde, når de bliver hentet frem og budt rundt til gæsterne. Find opskriften her!


Fudge uden sukker
Hvis du har et blødt punkt for peanutbutter, er denne fudge uden sukker helt uimodståelig. Den er lavet uden raffineret sukker og mælkeprodukter, men er stadig super cremet, sød og lækker. Få opskriften her!


Trøffelkugler med dadler
Der må konfekt på bordet i denne søde tid! Lav selv den lækreste julekonfekt med chokolade, kaffe og tørret frugt. Den er jo faktisk (næsten) sund og giver god energi til juletravlheden. Find opskriften her!


Nougat noir
Skøn julekonfekt fra Provence, der er helt anderledes, end den sædvanlige franske, hvide nougat, som vi kender den. Bruge en god, gerne koldpresset, olivenolie for det bedste resultat. Find opskriften her!