
Desserter og kager
Hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
Hyben kan bruges i både det salte og det søde køkken. Her er det brugt i en havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena. Find opskriften her.
Torsdag, 17. september 2020 - 8:07 - af Mikkel Karstad. / FOTO: Anders Schønnemann
Hyben er en lille frugt, som også kaldes vildrose. Hyben findes i flere farver, former og størrelser.
Smagen er karakteristisk og lidt som æble, og frugterne er gode i både det salte og det søde køkken.
Her er hyben brugt i havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena.
LÆS OGSÅ: Rabarbergrød med is, marengs og crumble
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
- 100 g hyben (renset vægt)
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl speltflager
- 1 dl øl (pilsner)
- 7 dl vand
- 2 g havsalt
- 25 g smør
- 1 tsk. sukker
- 1 pære
- 30 g hasselnøddekerner uden hinder
- Citronverbena
Sådan laver du hyben-havregrød med pærer, hasselnød og citronverbena
- Skyl hyben i koldt vand, fjern blomst og stilk, og halvér dem. Fjern kernerne med en teske.
- Skær hyben i mindre stykker.
- Kog havregryn, speltflager, øl, vand og salt i en gryde.
- Vend hyben i, og kog ved lav varme i 5-6 minutter, til grøden er tæt, og hybenerne er møre, men stadig har bid.
- Rør smør i grøden, til grøden er blød og cremet. Smag evt. til med lidt sukker.
- Skyl og skær pærer i tynde skiver på et mandolinjern.
- Hak hasselnødder groft.
Servering: Anret den lune grød i skåle. Fordel pæreskiver på toppen, drys med hasselnødder, og pynt med citronverbena. Servér grøden med det samme, mens den er lun.
LÆS OGSÅ: Flødeis med kandiserede valnødder
Læs mere om: