Desserter og kager

Hyldeblomstmousse med jordbær

Det er blevet sæson for jordbær og hyldeblomst! Lav en let og sommerlig hyldeblomstmousse med jordbær.

Intet smager mere af sommer end jordbær og hyldeblomst! I denne opskrift opstår en sand sommersymfoni med bær og blomster, og du får en dessert oplevelse, du sent glemmer. Server den køligt i dit yndlingsselskab og nyd denne herlige sommerdessert.

Læs også: Pavlova med jordbær!

Det skal du bruge til din hyldeblomstmousse:
4 personer

2 blade husblas
2 dl piskefløde
1 pasteuriseret æggeblomme
1 dl hyldeblomstsaft
1 pasteuriseret æggehvide
Pynt:
500 g jordbær
2 spsk honning

Læs også: Cheesecake med jordbær!

Sådan laver du hyldeblomstmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Pisk fløden til flødeskum, og rør æggeblommen heri.
  • Varm hyldeblomstsaften i en gryde. Pres vandet fra husblassen, og smelt den i den varme hyldeblomstsaft. Hæld saften i flødeblandingen i en tynd stråle, og rør imens.
  • Pisk æggehviden stiv, og vend den med en dejskraber i flødeblandingen.
  • Fordel den færdige hyldeblomstmousse i portionsglas, og stil på køl i 2-3 timer.
  • Rens jordbærrene, og del dem i mindre stykker. Vend dem med honning, og fordel over den færdige hyldeblomstmousse lige før servering.

TIP: Hyldeblomster er spiselige i deres rå form, så giv evt. den lækre hyldeblomstmousse et florlet drys af de små blomster, eller tilsæt blomster til den syltede topping.

VINTIP: Muscat passer godt til hyldeblomstmousse.

Hyldeblomstmousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.

Få opskrifter på flere luftige mousser i galleriet nedenfor.

6 friske og luftige mousser

Læs mere om: