
Desserter og kager
Jordbær/rabarbersorbet med lavendel
Lavendelsmagen er uimodståelig i kombination med frugterne. Man kan sagtens bruge 100 pct. jordbær, men rabarberne giver isen en fin syrlighed.
Fredag d. 4. juni 2010 - af Kille Enna
Ingredienser:
(1 liter) |
Skær rabarberstilkene i tynde skiver og kog dem op i en lille gryde med vand, rørsukker og lavendelblomster. Kog indtil sukkeret er opløst. Det tager højst 5 min. Tag gryden af varmen og afkøl helt. Hæld rabarbermassen i en blender og tilsæt jordbær. Blend meget grundigt. Det sidste er vigtigt, da isen ikke sigtes. Ideelt fryses isen i en ismaskine.
* Du kan købe tørrede lavendelblomster i helsekostbutikker og i Matas, og så kan de fås friske hos grønthandleren eller i havecentret. Spørg efter arten Lavendula angustifolia.
Andre opskrifter på is:
Læs mere om: