
Desserter og kager
Jordbær/solbærsorbet med spearmint
Lækker sorbet - spearminten giver den et esktra sus
Fredag d. 4. juni 2010 - af Kille Enna
Ingredienser:
(0,9-1 liter) |
Hæld solbær, vand, rørsukker, udskrabede vaniljekorn og vaniljestang i en lille gryde. Bring det hele i kog. Kog et par minutter eller indtil sukkeret er opløst. Hak spearmintbladene groft, hæld dem i gryden og tag straks gryden af varmen. Hæld jordbærrene i og afkøl. Hæld væsken i en blender og blend til den er ensartet. Sigt væsken igennem en finmasket sigte og frys den i en ismaskine.
TIPS
Prøv at udskifte spearmint med frisk estragon, citronmelisse, basilikum eller fennikeltoppe. Juster mængden alt efter hvor kraftig smag urten har.
Andre opskrifter på is:
Læs mere om: