Desserter og kager

Jordbærsuppe med vaniljeparfait

Den lækre dessert skal serveres iskold.

Jordbærsuppe
(6 personer)
1 kg friske jordbær
½ stang polynesisk vanilje
1 dl sukker
1 dl vand

Kog vand, sukker og den halve vaniljestang sammen, til det bliver til en sammenhængende sirup. Tag vaniljestangen op, og siruppen er klar.

Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk. Gem en fjerdedel af bærrene
og skær dem i kvarter som tilbehør til suppen.

Prøv også: Jordbærsorbet med lavendel

Fyld resten af jordbærrene i en blender og blend med sukkersirup til en ensartet masse. Stil suppen i fryseren ca. en halv time inden servering.

Vaniljeparfait
(6 personer)
4 æggeblommer
(pasteuriserede)
½ l piskefløde
75 g fl ormelis
½ stang vanilje

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med de øvrige ingredienser.
Pisk det hele med håndmikser eller i røremaskine ca. 5 min. til konsistensen er cremet.

Frys isen i folieforme i ca. 1 døgn.

Server jordbærsuppen i en dyb tallerken. Tryk isen ud af formen og placer midt i suppen. Pynt med kvarte jordbær og citronmelisse.

Prøv også: Jordbærsorbet med spearmint

Hvordan foretrækker du dine jordbær?

Del din yndlings jordbærdessert med os andre i kommentarfeltet her nedenfor.

 

Opskriften er fra Restaurant Villa Gallina. Det gamle traktørsted ved Gisselfeld Kloster er genopstået i renoveret pragt og med delikate frokostanretninger, der lokker til en sommerudflugt i den sydsjællandske bøgeskov.

Restaurant Villa Gallina
Villa Gallinavej 3
Hesede Skov
4690 Haslev
Tlf: 56326216
www.villa-gallina.dk
 

Læs mere om: