
Jordbærsuppe med vaniljeparfait
Den lækre dessert skal serveres iskold.
Jordbærsuppe (6 personer) 1 kg friske jordbær ½ stang polynesisk vanilje 1 dl sukker 1 dl vand Kog vand, sukker og den halve vaniljestang sammen, til det bliver til en sammenhængende sirup. Tag vaniljestangen op, og siruppen er klar. Skyl jordbærrene og fjern den grønne stilk. Gem en fjerdedel af bærrene Prøv også: Jordbærsorbet med lavendel Fyld resten af jordbærrene i en blender og blend med sukkersirup til en ensartet masse. Stil suppen i fryseren ca. en halv time inden servering. Vaniljeparfait Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med de øvrige ingredienser. Frys isen i folieforme i ca. 1 døgn. Server jordbærsuppen i en dyb tallerken. Tryk isen ud af formen og placer midt i suppen. Pynt med kvarte jordbær og citronmelisse. Prøv også: Jordbærsorbet med spearmint |
Hvordan foretrækker du dine jordbær?
Del din yndlings jordbærdessert med os andre i kommentarfeltet her nedenfor. |
Opskriften er fra Restaurant Villa Gallina. Det gamle traktørsted ved Gisselfeld Kloster er genopstået i renoveret pragt og med delikate frokostanretninger, der lokker til en sommerudflugt i den sydsjællandske bøgeskov.
Restaurant Villa Gallina |