
Desserter og kager
JULEOPSKRIFT | Vaniljekranse
Her får du opskriften på en klassisk og uundværlig julesmåkage i den søde juletid - nemlig lækre og sprøde vaniljekranse.
Mandag, 30. november 2015 - 13:10 - af Cookie
Vaniljekranse med pinjekerner
Bagetid: 10 minutter.
Antal: ca. 40 stk.
De bløde, cremede pinjekerner giver smag og struktur til vaniljekransene. Stil dem på kaffebordet juleaften, så bliver det med garanti ”aften med gevalt.”
Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på vaniljekranse her!
Ingredienser:
- 1 vaniljestang
- 125 g sukker
- 200 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 75 g pinjekerner
- 200 g smør
- 1 æg
- en sprøjtepose med stjernetylle
LÆS OGSÅ: Julens lækreste kager og konfekt
Fremgangsmåde:
Skær vaniljestangen i mindre stykker, og blend dem med sukker i en minihakker.
Bland hvedemel og mandelmel i en skål.
Hak pinjekernerne fint.
Smuldr smørret i melblandingen, tilsæt vaniljesukkeret og de hakkede pinjekerner, og saml dejen med ægget.
Tænd ovnen på 200°.
Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt små kranse ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vaniljekransene i ovnen i 6-8 minutter, til de er let gyldne.

Få flere lækre opskrifter og bagetips i det splinternye konfekt- og kagemagasin Cookie, som du får med helt gratis, når du køber FEMINA denne uge.
Læs mere om: