
Julesmåkager og andre julede opskrifter fra Emmerys
Emmerys deler opskrifter på deres populære julebag, som for eksempel julesmåkager med lakrids og tranebær, jødekager og smukke nellikebrød med blå birkes, se dem alle i galleriet
Opskrift på julesmåkager og andre julegodter
Julen står for døren og det er tid til gaveindkøb og juleknas. Emmerys har mange gode bud på julebag og småkager som du kan købe med hjem, men hvis du har mod på det, kan du sagtens lave dem selv.
LÆS OGSÅ: JULESMÅKAGER | Opskrift på vaniljekranse
I galleriet herunder får du opskrifter på Emmerys' vaniljekranse, jødekager, nellikebrød og meget mere...
Opskrift på julesmåkager fra Emmerys


Lakridssmåkager
500 gram hvedemel 1 tsk bagepulver 60 g lakridspulver 125 soltørrede tranebær(hakkede) 375 gram koldt smør 500 gram fint rørsukker ca 2 æg Sigt hvedemel sammen med bagepulver i en skål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine til smørret er kørt ud. Eller findel det med hænderne til smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt sukker og æg. Kør/rør godt sammen så dejen samler sig. Del dejen i klumper på ca. 500 gram og tril i lange pølser med en diameter på en tyvekrone. Skær så pølserne i ca. 1 cm skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8- 10 minutter i en forvarm oven på 180 grader varmluft. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Lad småkagerne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.


Vaniljekranse
25-30 småkager 1 god tyk vaniljestang 300 g rørsukker 250 g saltet smør 400 g hvedemel 1 knivspids salt 2 æg Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem godt sammen med rørsukkeret. Kom smørret i, og rør godt.Tilsæt hvedemel, salt og æg, og ælt det ind i dejen. Dejen må ikke æltes for længe, da vaniljekransene så vil flyde for meget ud under bagningen. Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt den ud i stænger. Skær stængerne i stykker på 12 cm, og form dem til vaniljekranse. Sæt vaniljekransene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 12-15 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.


Nellikebrød med blå birkes
3 små brød 5 g gær 31⁄2 dl koldt vand 1 dl surdej 350 g hvedemel 150 g emmermel 15 g salt 20 g honning 5 g stødt nellike lidt olie Pynt blå birkes Rør gæren ud i vand og surdej. Tilsæt hvedemel, emmermel, salt, hon- ning og nellike, og ælt dejen godt sammen, til den er blød, blank og elastisk. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med tætsluttende låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer. Dag 2 Del dejen i 3 små brød, drys overflade og sider af brødene med birkes, og læg dem i små bageforme, som er smurt godt med olie. Lad brødene hæve ved stuetemperatur, til de næsten når kanten på formene. Det tager ca. 2 timer. Bag brødene ved 200 grader i 25-30 minutter. Vend dem ud af formene, så snart de kommer ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.


Jødekager
25-30 småkager 300 g saltet smør 200 g rørsukker 2 æggeblommer 400 g hvedemel 1 knivspids salt Pynt 1 æg lidt kanel lidt fint rørsukker lidt finthakkede mandler Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt de to æggeblommer, og rør til sidst hvedemel og salt i dejen. Sæt dejen på køl i ca. 1 time. Rul dejen ud til ca. 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og udstik kager med et glas på ca. 9 cm i diameter. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir. Pensl omhyggeligt kagerne med sammenpisket æg, og drys dem med kanel, rørsukker og finthakkede mandler. Bag jødekagerne ved 200 grader i 8-10 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.


Brunkager
25-30 småkager 200 g saltet smør 200 g rørsukker 150 g sirup 400 g hvedemel 5 g stødt nellike 5 g kanel 5 g stødt ingefær 5 g potaske 1 spsk. mælk 40 g mandler, hakkede 20 g orangeskal, hakket en håndfuld hele mandler Rør smør, rørsukker og sirup sammen.Tilsæt hvedemel og nellike, kanel og ingefær, og rør det til en dej. Opløs potasken i mælken, og kom det i dejen.Vend til sidst hakkede mandler og orangeskal i dejen. Sæt den i køleskabet, til den er godt afkølet. Rul dejen ud til en tykkelse på 3 mm, og stik kager ud med et glas på ca. 9 cm i diameter. Sæt brunkagerne på en bageplade med bagepapir, og tryk en hel mandel ned i midten af hver kage. Bag brunkagerne ved 200 grader i 8-10 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af. Opbevar dem i et glas eller en dåse, der kan lukke helt tæt.


Pebernødder
80-90 pebernødder 200 g blødt saltet smør 125 g rørsukker 1 æg 300 g hvedemel 5 g stødt ingefær 5 g kardemomme 5 g kanel 1 god knivspids hvidt peber 5 g natron Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt ægget, og rør det i massen. Kom hvedemel, krydderier og natron i massen, og ælt det godt sammen til en dej. Sæt dejen på køl i 1 time. Rul dejen ud i 4 aflange pølser på ca. en fingers tykkelse. Skær dem der- efter i skiver på 1 cm, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag pebernødderne ved 200 grader i 12-15 minutter. Flyt bagepapiret med pebernødderne over på en bagerist, og lad dem køle af