
Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Cottaen er egentlig som den budding, vi har spist de sidste 100 år, men her er der brugt mindre husblas, og derfor anrettes kærnemælks-cottaen i portioner.
Det skal du bruge for at lave kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Antal: 6 personer
Rabarbersirup:
- 500 g rabarber
- 2 dl vand
- saft fra ½ citron
- 200 g sukker pr. ½ l saft
Kærnemælks-cotta:
- 1 vaniljestang
- 2 blade husblas
- 4 dl piskefløde
- 65 g sukker
- 4 dl kærnemælk
LÆS OGSÅ: Clafoutis med rabarber
Sådan laver du kærnemælks-cotta med rabarbersirup:
Rabarbersirup:
- Skyl rabarberne, og skær dem i små skiver.
- Kom rabarber, vand, vaniljestang og citronsaft i en gryde, bring det i kog, og lad det simre under låg i 30 min.
- Hæld rabarberne i en syltepose, og lad dem dryppe af i nogle timer, gerne natten over. (Vrid ikke posen, det vil gøre siruppen uklar).
- Mål saften af, og bring saft og sukker i kog. Lad den simre ved meget svag varme, til den er blevet tyk som almindelig sirup.
- Tag den straks af varmen og hæld den på en ren, skoldet flaske.
Kærnemælks-cotta:
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
- Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min.
- Kog piskefløde, sukker, vaniljekorn og -stang, til sukkeret er opløst.
- Tag gryden af varmen, og rør kærnemælken i.
- Tag husblas op af vandet, vrid den godt, og tilsæt den under kraftig omrøring i den varme fløde/kærnemælk.
- Fordel cremen i seks små skåle eller portionsglas. Stil dem i køleskabet i fire timer eller til næste dag.
- Kom dem gerne i lufttæt beholder, så de ikke optager smag fra andre ting i køleskabet.
- Server kærnemælks-cottaen med kold rabarbersirup.
Sommermad med nordiske ingredienser er hit, og du får mere inspiration med opskrifterne i galleriet herunder.
Hahnemanns nordiske sommermad


Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost
Rugpizza med bacon, forårsløg og vesterhavsost er perfekt at servere som en snack, skåret ud i mindre stykker, eller som frokost eller aftensmad. Se opskriften her


3 stk. smørrebrød
Der er intet som smørrebrød til en sommerfrokost med øl og snaps. Her er de tre varianter: Christiansø-sild med vagtelæg, sprængt spidsbryst med syltede rodfrugter og peberrod samt sygeostsalat med kartofler og kål. Se opskrifterne her


Rå laks med salat og æbledressing
Køb friske skiver laks hos din fiskehandler og server denne ret som en delikat forret eller let frokost. Se opskriften her


Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst
Svinekæber i hvidvin og hyldeblomsteddike serveret med stegt spidskål, ærtepuré og nye kartofler. Se opskriften her


Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg
Friske bønner behøver et minimum af tilberedelse. Skyl dem, nip dem og sautér dem i smør. Kyllingen skal ligge i lage på køl i et døgn. Se opskriften her


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Egentlig er cottaen som budding, men her med lidt mindre husblas , og derfor skal den anrettes i portioner. Toppet med rabarbersirup giver det en dejligt frisk og delikat dessert. Se opskriften her