Desserter og kager

Kanelsnurrer med appelsin og kardemomme

Er du vild med kanelsnegle og kardemommesnurrer, vil du elske dette miks af de to søde, bløde gærdejskager. Den lækre snurre får tilmed god smag af appelsinskal i dejen og en skinnende overflade af sukkersirup.

Engang bagte man altid kanelsnegle, men så kom kardemommesnurrer og blev et kæmpe hit. Både snurrer og snegle med kanel og kardemomme ses nu i mange varianter, og der er vist ingen tvivl om, at de snoede gærdejskager er en stor-favorit!

Her får du en uimodståelig kombination af kanelsneglen og kardemommesnurren – en kanelsnurrer med kardomme. Som et ekstra lækkert tvist, er der også tilsat appelsinskal i dejen, hvilket giver en skøn aromatisk smag, der minder lidt om jul. Men disse skønne kanelsnurrer kan spises året rundt!

Opskrift på kanelsnurrer med appelsin og kardemomme

Antal: 4 personer

Ingredienser til kanelsnurrer:

Dej:

  • 20 g gær

  • 2,5 dl sødmælk

  • 450 g hvedemel

  • 70 g sukker

  • 0,5 tsk. salt

  • 1,5 spsk. stødt kardemomme

  • 1 usprøjtet appelsin

  • 70 g blødt smør

  • 1 æg til pensling

  • 2 tsk. kardemommefrø til pynt

Remonce:

  • 150 g blødt smør

  • 2 spsk. stødt kanel

  • 85 g sukker

Sukkersirup:

  • 0,5 dl sukker

  • 0,5 dl vand

Sådan laver du dejen til kanelsnurrer:

  1. Opløs gær i lunken sødmælk.

  2. Tilsæt mel, sukker, salt, kardemomme og fintrevet appelsinskal. Ælt i ca. 3 minutter, til dejen er ensartet.

  3. Tilsæt blødt smør i små stykker, og ælt smørret ind i dejen. Ælt dejen igennem, indtil den er smidig og elastisk (ved mellem hastighed i mindst 10 minutter, hvis du bruger røremaskine).

  4. Form dejen til en kugle, og dæk skålen med et fugtigt klæde.

  5. Lad dejen hæve ca. 1 time til dobbelt størrelse.

Sådan laver du en nem remonce:

  1. Rør smør, kanel og sukker sammen.

Sådan laver du flotte og lækre kanelsnurrer med remonce:

  1. Rul dejen ud til et 1 cm tykt rektangel og smør remoncen ud på dejen

  2. Fold den øverste 1/3 af dejen ned over den midterste 1/3, og fold den nederste 1/3 op over. Dejen er nu 3 lag tyk. Sæt på køl i 45 minutter.

  3. Rul dejen ud, så den igen er 1 cm tyk. Skær dejen i strimler a 1 centimeters bredde.

  4. Sno hver strimmel om fingrene, og fastgør endesnippen under snurren.

  5. Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem med et fugtigt klæde, og lad dem hæve i 40 minutter.

  6. Pensl med sammenpisket æg.

  7. Knus kardemommefrø, og drys snurrerne med kardemomme.

  8. Bag snurrerne i ovnen ved 225˚ i 8-10 minutter, eller indtil de er gyldne.

Sådan laver du sukkersirup til kanelsnurrerne:

  1. Kog sukker og vand, indtil sukkeret er opløst.

  2. Pensl de færdigbagte snurrer med sukkersirup.

Læs mere om: