Desserter og kager

Kiksekage i kop på fem minutter

Hvad serverer du, når du får uventede gæster, eller når du er kagesulten, men ikke lige har en kage stående. Vi foreslår denne lækre kikse-kage i kop, som du kan lave på 5 minutter.

Det er blevet meget trendy at lynbage kager i mikroovn i små portioner, så du nemt og hurtigt kan servere nybagt kage til dine gæster eller bare til dig selv. Kiksekagen her er tilsat ekstra guf, og er et sandt festfyrværkeri af lækre sager, og så kan den laves på blot fem minutter.

Opskrift på kikse-kage i kop

2 spsk. blødt smør
1 spsk .kakaopulver
1 mellemstort æg
3 spsk. sukker
2 spsk. mel 
1 knsp. bagepulver
1 knsp. salt
4 spsk. miniskumfiduser
2 spsk. rosiner
2 spsk. mariekiks, brækket i mindre stykker

Sådan laver du kikse-kage i kop

  1. Kom smørret i en kop på 3½ dl, og giv det 10–20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
  2. Rør kakaoen grundigt i med en gaffel, tilsæt æg og sukker, og rør igen.
  3. Tilføj derpå mel og salt, og rør igen rundt, til dejen er glat. Vend næsten alle skumfiduserne, rosinerne og kiksene i dejen, og drys de sidste over.
  4. Bag nu kagen i mikroovnen i 2 minutter og 20 sekunder ved 600 W, 2 minutter ved 800 W eller 1 minut og 40 sekunder ved 1000 W. Lad derpå kagen køle lidt af, inden du kaster dig over den.
Tip!
Kiksekagen her kan varieres i det uendelige, så mor dig med at tilføje forskellige nødder, andre slags tørret frugt eller andre slags kiks – eller måske endda småkager.
Kender du trenden med at bage kager i kopper? Kvinden bag idéen er den engelske forfatter og madstylist Mima Sinclair. Hun har begået den fine bog "Kager i kopper", hvori hun deler 40 opskrifter på lækre og lynhurtige kager i kopper. Vi er vilde med idéen og deler her vores favorit fra Mimas fine kagebog! Bogen er udgivet af Forlaget Strandberg Publishing A/S, og den kan købes her!
 
 
Læs mere om: