
Klassisk banankage med chokolade
En klassisk banankage overtrukket med smeltet chokolade er en sikker vinder. Spis den, lige når den er kommet ud af ovnen.
Klassisk banankage med chokolade
- 150 g smør + lidt til formen
- 4 æg
- 250 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- 3-4 modne bananer
- 200 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 150 g mørk chokolade
Prøv også: Muffins med Daim-chokoladestykker
Sådan laver du klassisk banankage med chokolade:
- Smelt smørret i en gryde, og afkøl det let. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem hvide med en elmixer sammen med sukker og vaniljekorn. Bland det lune smeltede smør i.
- Mos bananerne med en gaffel, og rør dem grundigt sammen med æggemassen, så det hele bliver blandet godt sammen.
- Bland mel og bagepulver, og tilsæt det lidt ad gangen, til du har en ensartet masse.
- Fordel massen i en smurt form, og bag kagen i en 180° varm ovn, indtil kagen er flot gylden på toppen og fast i konsistensen.
- Tag kagen ud af ovnen, vend den ud på en rist, og lad den køle let af.
Overtræk:
- Hak chokoladen groft, og smelt den i vandbad. Smør chokoladen på kagen i et ensartet lag.
- Lad kage køle helt af, så chokoladen bliver kold og sætter sig. Skær kagen ud i stykker, og servér.
Prøv også: Klassisk banankage med chokolade og jordbær
Tip! Den klassiske banakage skal have chokolade på toppen, men det betyder, at den kan være svær at transportere. Hvis den skal med på picnic eller deles med kollegerne, så kan du vælge at hakke chokoladen og komme den i dejen. Så ligner den selvfølgelig ikke en klassisk banankage med chokolade på toppen, men til gengæld bevarer den udseendet under køre- eller cykelturen. Hvis du alligevel synes, at den ser lidt nøgen ud, kan du medbringe lidt flormelis og drysse det over, når du er sikkert fremme. Smagen er stadig nogenlunde den gode banankage-smag, som du kender den.
Flere gode kager
Herunder har vi samlet nogle klassiske kager fra Frankrig, som du også skal prøve, hvis du er vild med at bage og gerne vil overraske nogen, du holder af.
10 franske kager


Madeleinekager
Madeleinekager er små muslingeskalsformede kager – super delikate til eftermiddagskaffen. Se opskriften her


Citrontærte med marengs
Citrontærte med marengs er en klassiker blandt franske kager, og man forstår godt hvorfor. Citrontærten er bare rigtig lækker. Se opskriften her


Mokka éclairs
I Paris kan man købe éclairs hos enhver bager. Skab parisisk stemning derhjemme med disse skønne mokka éclairs og en god kop café au lait. Se opskriften her




Hindbærmacarons
Macarons er sprøde og lette små kager, der smager himmelsk. Se opskriften her


Frangipane med brombær
Frangipane er en skøn tærte med mandler, hasselnødder og brombær. Se opskriften her


Gâteau Marcel
Gâteau Marcel er en uimodståelig kage, og man forstår godt, at den er blevet en fransk klassiker. Se opskriften her


Gaufres - franske vafler
Disse franske vafler, gaufres, er rigtig fine som dessert eller til kaffen. Server vaflerne med is, flødeskum eller friskebær. Se opskriften her


Chokoladefondant
En fondant er en kage, hvor midten stadig er flydende, og midten kaldes derfor også ”blødende hjerte”. Se opskriften her


Franske choux med kaffecrème
Choux er små vandbakkelser fyldt med kaffecreme og pyntet med fin glasur. Se opskriften her