
Kokoskage med kokostopping
Forkæl dig selv med et stykke (eller to) af denne lækre kokoskage med kokostopping, der smager lidt af sommer.
Længes du efter sol og sommer? Så bør du prøve denne kokoskage med kokostopping, der nemlig smager lidt af sommer.
Kokos er en oplagt ingrediens til at erstatte både mel og smør i kager. I denne opskrift er der brugt kokosmel og kokosfibermel i stedet for hvedemel, og kokoskagen er derfor perfekt til dig, der gerne vil have en glutenfri kokoskage.
LÆS OGSÅ: Prøv også denne glutenfrie kage med appelsin
Forskellen på kokosmel og kokosfibermel er, at kokosmelet er revet kokosnøddekød, mens kokosfibermelet er de tørrede og malede rester, efter at olien er koldpresset ud af kødet. Kokosfibermel indeholder 15 gange så mange fibre som de fleste andre typer mel og suger meget væde.
Opskrift på kokoskage med kokostopping
Antal: 8-10 personer
Det skal du bruge for at lave kokoskage med kokostopping
- 2 æg
- 275 g græsk yoghurt 10 %
- ½ dl smeltet kokosolie
- 2 tsk. vaniljeessens
- 1 dl palmesukker
- 80 g kokosmel
- 160 g kokosfibermel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 spsk. revet usprøjtet appelsinskal
- 3 spsk. appelsinsaft
Kokostopping
- 400 g kold kokoscreme
- 1 spsk. honning
- 15 g ristede kokosflager
Sådan laver du kokoskage med kokostopping
- Kom æg, yoghurt, kokosolie og vaniljeessens i en stor skål, og rør det godt sammen.
- Tilsæt palmesukker, kokosmel, kokosfibermel, bagepulver, revet appelsinskal og saft, og rør det godt igennem.
- Kom dejen i en rund springform (Ø 20 cm), beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen ved 160° i ca. 40 minutter.
- Tag kagen ud, og lad den afkøle helt på en bagerist i formen.
Topping
- Kom den kolde kokoscreme, uden at røre i den, i en skål sammen med honning, og pisk 1-2 minutter, til den er cremet.
- Pynt den afkølede kage med kokoscremen og ristede kokosflager.
TIP! Hvis du vil tilføje kokosfibermel til en gammel opskrift, så prøv dig frem ved at udskifte en kvart mængde og tilføje lidt ekstra væske til dejen.
Prøv også disse opskrifter med kokos: