
Konfekt: Nougatbidder med sprøde speltflager
Lav moderne konfekt af crunchy speltflager dækket af mørk chokolade med spiseligt sølvpulver på toppen. Få opskriften på nougatbidderne lige her!
Disse nougatbidder er lige til at spise! De indeholder både mørk chokolade og nougat, med smag af hasselnød og crunchy speltflager. Alt godt samlet i ét!
Prøv også: Hjemmelavet konfekt med nougat og peanuts
Konfekt-opskrift på nougatbidder med sprøde speltflager
Det skal du bruge til nougatbidder med sprøde speltflager:
- Brug 1 engangsform, ca. 15 x 18 cm
- 30 g smør
- 100 g grovvalsede speltgryn (alternativt havregryn)
- 75 g lyst muscovadosukker
- 2 spsk. sirup
- 50 g hasselnøddeflager
- 500 g blød nougat
- 50 g mørk chokolade af god kvalitet
- 300 g mørk chokolade til overtræk
- spiseligt metallic-sølvpulver til pynt (Find det fx her!)
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret på panden, og tilsæt speltgryn, sukker, sirup og hasselnøddeflager.
- Rist det hele ved medium-lav varme, indtil sukkeret begynder at karamellisere, og grynene er lysebrune. Massen skal være let sammenhængende, bundet sammen af det smeltede sukker.
- Rul granolaen ud til en tynd plade på et stykke bagepapir, smurt med lidt neutral olie. Den skal helst ikke være mere end et par millimeter tyk, og det gør ikke noget, at den går lidt i stykker.
- Del den i to lige store stykker, og lad dem køle af.
- Smelt nougat og mørk chokolade i vandbad over lav varme.
- Læg et stykke film i bunden og siderne af engangsformen, så vil det være nemmere at få konfekten op. Fordel en fjerdedel af nougatmassen i bunden af engangsformen, og placér den ene granolaplade ovenpå.
- Hæld derefter 2/4 dele af nougatmassen over, derefter den sidste granolaplade, efterfulgt af den sidste omgang nougatmasse.
- Lad den sætte sig, mens den er på køl, i mindst 3 timer eller natten over.
- Temperér den mørke chokolade. Tag konfekten ud af formen, og hæld den smeltede chokolade over.
- Lad den sætte sig et par minutter, og pensl derefter bunden.
- Når chokoladen har sat sig, skæres konfekten ud i mundrette firkanter med en skarp kniv. Pensl overfladen med spiseligt sølvmetal-pulver. Opbevar på køl.
Find flere gode opskrifter på konfekt i galleriet
Holdbar konfekt


Nemme lakridskarameller til konfektskålen
Lakridskarameller smager forrygende og er et godt alternativ til julens tunge konfekt med chokolade, marcipan og nougat. Samtidig tager de sig godt ud i konfektskålen, og så kan du lave dem i god tid inden jul. Find opskriften her!


Hjemmelavede pebermyntepastiller med chokolade
Pebermyntepastiller er en forfriskende outsider blandt julens godter. Den friske pebermyntesmag passer godt sammen med mørk chokolade og til varm chokolade. Se, hvordan du laver dem her!


Ægte fransk nougat
Ægte fransk nougat er kendt for sin lækre og seje konsistens, og det er en af hemmelighederne bag franske nougats popularitet. Det er også en af grundene til, at du kan lave den et godt stykke tid inden jul, opbevare den køligt og servere den for julens gæster. Find opskriften her!


Hjemmelavede nøddetærter med flagesalt
Nøddetærter er en klassiker, som ikke blot kan nydes i den gode juletid, men hele året rundt. Brug en ekstra god chokolade og fremtryl knasende sprøde nøddetærter længe inden jul. Find opskriften her!


Mette Blomsterberg pistacie-karameller
Karameller er og bliver et hit, og disse er ekstra kønne at se på med det grønne farveindslag. Pistacienødder smager en lille smule som marcipan og er perfekte i samspil med den søde, brændte smag af karamel, men du kan også skifte pistacien ud med din favoritnød. Find opskriften her!


Hvid chokoladebrud med lakrids og små eksplosioner
Hvid chokolade og saltlakrids er et vidunderligt match af mildhed og skarphed. Med små stykker pufsukker, der syder på tungen, er der ekstra overraskelseseffekt i denne skønne konfekt. Find opskriften her!


Skumfiduser på pind
Server dine skumfiduser som et sjovt og børnevenligt alternativ til den traditionelle konfekt. De søde skumfiduser er supernemme at lave lige inden gæsterne kommer, men du kan også sagtens lave dem i god tid. Find opskriften her!


Mozartkugler
En klassiker på konfektbordet er mozartkugler, som er søde marcipankugler med nougat indeni og dyppet i chokolade. De hjemmetrillede lækkerier smager dejligt, er hurtige at lave og kan nemt holde sig i flere uger, når de opbevares køligt. Find opskriften her!


Luksus-havregrynskugler
Ingen jul uden havregrynskugler! Det er julekonfektens Rolls Royce, og det er der en rigtig god grund til: De er superhyggelige at lave sammen med familien, pakke ned i fine kagedåser, og så spreder de stor glæde, når de bliver hentet frem og budt rundt til gæsterne. Find opskriften her!


Fudge uden sukker
Hvis du har et blødt punkt for peanutbutter, er denne fudge uden sukker helt uimodståelig. Den er lavet uden raffineret sukker og mælkeprodukter, men er stadig super cremet, sød og lækker. Få opskriften her!


Trøffelkugler med dadler
Der må konfekt på bordet i denne søde tid! Lav selv den lækreste julekonfekt med chokolade, kaffe og tørret frugt. Den er jo faktisk (næsten) sund og giver god energi til juletravlheden. Find opskriften her!


Nougat noir
Skøn julekonfekt fra Provence, der er helt anderledes, end den sædvanlige franske, hvide nougat, som vi kender den. Bruge en god, gerne koldpresset, olivenolie for det bedste resultat. Find opskriften her!