Desserter og kager

Krydderkage med limecreme

Den tunge krydderkage friskes op med limecremetoppe, pyntet med et brombær.

Sådan en god tung krydderkage med frisk, syrlige limecreme på toppen er perfekt på sådan en mørk kold efterårsdag, hvor vinden rusker lidt for meget i træerne.

Krydderkage med limecreme

2 stk. krydderkage

Det skal du bruge

Krydderkage:

280 g rørsukker
180 g smør
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk reven ingefær
½ tsk stødte nelliker
1 tsk kanel
1,8 dl mælk

Limecreme:

100 g smør 100 g flormelis
saft af ½ limefrugt
1 dråbe grøn frugtfarve

Sådan gør du

Krydderkage:

Rør blødgjort smør og rørsukker sammen, til det har en ensartet konsistens. Rør forsigtigt - det må ikke blive hvidt og skummende. Tilsæt æg lidt efter lidt og rør. Bland mel, krydderier og bagepulver i dejen og til sidst mælken lidt efter lidt.

Del dejen i to smørsmurte forme eller hæld den i en stor form, og bag ved 180° i ca. 35-40 minutter. Er du i tvivl, om din krydderkage er gennembagt, så mål temperaturen med et bagetermometer. Krydderkage skal være 95°, når den er gennembagt.

Bager du krydderdejen som cupcakes i små forme, er bagetiden 22 minutter. Pynt den færdigbagte krydderkage med limecreme, hakkede nødder og brombær.

Limecreme:

Blødgør smørret og pisk det hvidt med flormelis og limesaft. Når cremen er hvid og luftig, kan den farves med den grønne frugtfarve. Hæld cremen i en sprøjtepose og pynt din krydderkage med fx små rosetter.


Se også andre kager fra Rikke Gryberg:


Æbletærte med tranebær og hvid chokolade

Rosmarin og citroncookiesÆbleglas
Kanel og orangescones