
Lækre karamelsnitter med chokolade
En sød, blød, sprød og stærkt vanedannende kage! Fortryl dine gæster med de lækreste karamelsnitter – du får opskriften her!
Tykke karamelstrøg og mundvandsløbende chokolade kendetegner disse skønne karamelsnitter. Skal der ekstra lækkerhed på bordet, er dette en sødhedssag, der med garanti vil vække dine gæsters begejstring.
De karamelfyldte kager kan serveres efter en god middag og egner sig perfekt som festkager til særlige anledninger. Du finder opskriften på karamelsnitter herunder:
Prøv også opskriften: Hindbærkage uden mel
Karamelsnitter med chokolade
Tid: 40 minutter + afkøling
Bagetid: 25 minutter.
Antal: Ca. 12 stk.
Mørdejsbund:
120 g smør
160 g hvedemel
50 g lyst rørsukker
en lille, firkantet bageform
(ca. 15 x 20 cm) eller en lille tærteform/springform
lidt smør til formen
Karamelfyld:
200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spsk ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (ca. 400 g)
Chokoladeovertræk:
100 g lys chokolade
50 g mørk chokolade
Spiseligt guldstøv (kan udelades)
Prøv også opskriften: Bagerens opskrift på jordbærkage
Fremgangsmåde:
Mørdejsbund:
Tænd ovnen på 180°. Beklæd formen med bagepapir, og smør papiret med smør. Kom smør, mel og sukker i en foodprocessor, og kør, til du får en sammenhangende masse (har du ingen foodprocessor, kan du smuldre smørret i mel og sukker med fingrene og samle det til en klump uden at ælte for meget). Pres dejen ud i bageformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag mørdejsbunden i ovnen i 25 minutter, til den er gylden.
Karamelfyld:
Bland smør, sukker, sirup og kondenseret mælk i en gryde, og varm langsomt op ved svag varme under omrøring, til sukkeret er smeltet. Skru op, bring massen i kog, og lad den små koge i ca. 8 minutter under konstant omrøring. Fortsat med at røre omhyggeligt, til massen er meget tyk, og sørg for, at den ikke brænder på! Hæld karamelfyldet over mørdejsbunden i formen, og lad det køle af i køleskabet, til fyldet er blevet fast.
Chokoladeovertræk:
Smelt de 2 slags chokolade forsigtigt over vandbad, og smør det jævnt ud over det stivnede karamelfyld. Drys straks med guldstøv, og sat kagen tilbage i køleskabet, til chokoladen er stivnet, og du kan skære den ud i smalle snitter med en skarp kniv.
Læs også: Den lækreste chokolade-karamel-salttærte Mississippi mud pie er en ægte amerikaner af en chokoladekage, fyldt med nødder, marshmallows og chokolade. Mørk drøm er en dejlig, svampet chokoladekage med chokolade. Nyd den til kaffen efter en god middag. Egentlig er Sachertorte bare en god chokoladekage med chokolade, der er blevet piftet op med abrikosmarmelade og chokoladeglasur. Molleux au chocolat er en fransk chokoladekage, der forener to fantastiske ting: den er sprød udenpå og flydende indeni. Brownies er en absolut klassiker inden for chokoladekager. Og man forstår godt hvorfor! Ingen chokoladeelskere kan stå for en skøn kiksekage med mørk chokolade – også selvom den er lidt af en synder. Chokoladefondant er en lækker, svampet chokoladekage med chokolade på ægte fransk manér. Gâteau Marcel er så fransk, som det kan blive. Den er chokoladekage med masser af chokolade hele vejen igennem: en dejlig chokoladekagebund med et godt lag chokolademousse ovenpå og pynt af chokolade på toppen. Bon appétit! Dette er en super nem opskrift på chokoladekage. Den enkle chokoladekage får følgeskab at vaniljeis og pærer i en sirup af stout, der lige giver lidt ekstra liv til chokoladekagen. Prøv en chokoladekage med ricotta og salat af æbler, brombær og nødder. Du finder opskriften her!
Find flere lækre opskrifter her:
2. Mississippi mud pie
Få opskriften her
4. Svampet chokoladekage: Mørk Drøm
Få opskriften her
5. Klassisk sachertorte
Få opskriften her
1. Molleux au chocolat
Få opskriften her
6. Mokka-valnødde-brownies
Få opskriften her
7. Kiksekage med mørk chokolade
Få opskriften her
8. Chokoladefondant
Få opskriften her
9. Gâteau Marcel
Få opskriften her
10. Chokoladekage og pærer
Få opskriften her
Relaterede artikler