
Luksus-roulade med hindbær
Roulade er en gammel klassiker. Pift den op med ekstra pynt og servér den med stil!
I England kaldes en roulade swiss roll, selvom den ikke er opfundet i Schweiz, men nærmere et sted i Centraleuropa.
Siden har idéen om at rulle en sukkerbrødsbund sammen med marmelade eller creme spredt sig til hele verden, hvor den optræder med forskellige navne.
I magasinet Northern Farmer i New York blev opskriften udgivet i december 1852 med overskriften 'To Make Jelly Cake', og sådan hedder den stadig i USA.
Selvom roulade er en kageopskrift, der går langt tilbage, er den stadig et hit på kagebordet. Opskriften nedenfor giver nyt liv til den klassiske roulade.
Luksus-roulade med hindbær
Antal: 3-6 personer
Det skal du bruge for at lave luksus-roulade med hindbær
ROULADEBUND:
- 5 æg
- 120 g lyst rørsukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 20 g lyst rørsukker
- 60 g kagehvedemel
- 1 tsk. bagepulver
HINDBÆRMARMELADE:
- 200 g hindbær
- 100 g syltesukker
- 1 usprøjtet citron
PYNT:
- 50 g hvidt sukker
- 2 tsk. frysetørret hindbærstøv
sÅDAN LAVER DU LUKSUS-ROULADE MED HINDbÆR
ROULADEBUND:
- Pisk æggeblommer, 100 g rørsukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
- Pisk æggehviderne let, tilsæt de sidste 20 g rørsukker, og pisk blandingen stiv.
- Vend mel og bagepulver i æggesnapsen, og vend æggehviderne forsigtigt i.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190° varmluft i ca. 10-15 minutter.
- Vend rouladebunden ud på et nyt stykke bagepapir, når den kommer ud af ovnen.
- Rul den med bagepapiret i et rent viskestykke, og læg den på køl.
HINDBÆRMARMELADE:
- Hæld hindbær, syltesukker og revet citronskal i en gryde.
- Bring det i kog, og lad det simre, til hindbærrene er møre, og saften er kogt ind.
- Hæld marmeladen på et skoldet syltetøjsglas og lad den køle af.
- Rul forsigtigt rouladen ud, og smør hindbærmarmeladen ud på bunden.
- Rul rouladen fast sammen, men ikke så fast, at fyldet presses ud.
- Pak rouladen ind i film, og læg den på køl.
- Skær rouladen ud i tre små portionsroulader.
PYNT:
- Bland sukker og frysetørret hindbærstøv, og hæld blandingen ud på et stykke bagepapir.
- Tril de tre portionsroulader i blandingen, så de bliver dækket af lyserødt sukker.
LÆS OGSÅ: Blåbærtærte med yoghurt
KAGEMINDER
Opskrifter er fra bogen Kageminder, der skrevet af Ditte Julie Jensen, der var med i Den store bagedyst på DR i 2015. Hun har tidligere skrevet kagebogen Tid til kage og er desuden underviser, foredragsholder og blogger. Kageminder kommer med et bud på mormors klassikere og bagerens yndlinge i en moderne fortolkning. 192 sider, 250 kr. (Gyldendal).