
Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her!
Yoghurtcremen giver kagen en frisk pust, og passer perfekt til de lækre mandariner samt den gode smag af mandler. Kagen har en god og saftig konsistens, da den blandt andet er bagt uden mel. Begynd en dag i forvejen, da yoghurten skal dræne i et døgns tid.
Inspiration: Sund snack - 5 nemme opskrifter
Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
(6-8 personer)
Det skal du bruge til mandelkage:
Mandelkage:
- 4 mandariner
- 1 l vand
- 6 mellemstore æg
- 250 g rørsukker
- 275 g fintmalede mandler
- 1 tsk. bagepulver
Yoghurtcreme:
- 840 g græsk yoghurt, 12 %
- 160 g flormelis
- 240 g mascarpone
FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL MADEN OG HJEMMET MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du mandelkage:
- Yoghurtcreme: Dræn yoghurten ved at fylde den i et stykke gazestof, som du binder sammen med en snor. Læg den i en sigte over en stor skål, og stil den i køleskabet i et døgn, så yoghurten bliver fast.
- Kage: Vask og kog mandarinerne med skal for sagte blus i ca. 1 time i 1 liter vand. Tag dem op til afkøling, og skær dem i kvarter. Kom dem i en foodprocessor, og blend dem godt.
- Pisk æg og sukker tykt. Blend mandlerne til et fint mel, og tilsæt mandelmel og bagepulver til æggemassen.
- Vend mandarinpuréen i dejen, og fyld den i en smurt springform med bagepapir i bunden, ca. 22 cm i diameter.
- Bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 1 time. Hvis overfladen bliver for mørk, kan du lægge folie over de sidste 20 minutter. Lad kagen afkøle helt, inden du dækker den med yoghurtcreme.
- Bland den drænede yoghurt i en skål med flormelis og mascarpone, og rør godt igennem. Fordel yoghurtcremen over kagen med en bred paletkniv.
Prøv også: Chokolade- og mandelkage
Tip: Kagen har bedst af at stå natten over med cremen på, så den sætter sig rigtigt, men et par timer i køleskabet kan også gå.
Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor:
6 desserter med yoghurt


Panna cotta med passionsfrugt
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde. Vi har matchet fløden med frisk yoghurt, som giver en frisk, men cremet konsistens til desserten, og givet den et låg af passionsfrugtsirup. Find opskriften her!


Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her!


Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone
Noget sprødt, noget cremet og noget sødt på toppen. Denne opskrift på små kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone er en lille og lækker dessert med inspiration hentet fra Italien. Takket være tærternes delikate størrelse gør de sig især godt som let dessert efter en ellers tung middag. Find opskriften her!


Sandwichkager med yoghurtcreme
Denne sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her!


Yoghurtsorbet med citron
Denne yoghurtsorbet med citron er en frisk og enkel dessert, som især rammer plet efter en krydret middag. Find opskriften her!


Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
Denne fløjsyoghurt kan serveres til dessert eller som luksusmorgenmad. Find opskriften her!

