
Desserter og kager
Marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel
Hjemmelavet saltkaramel som sød og saltet overraskelse i sprøde marcipanchips er noget nær en genial opfindelse. Prøv selv...
Onsdag, 16. december 2015 - 13:23 - af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth
Omkring jul vender rigtig mange af os tilbage til sikre konfektklassikere såsom havregrynskugler, klejner og vaniljekranse, men en gang imellem er det godt at forny konfektrepertoiret. Den her opskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel lyder måske lige lovlig moderne, men bare rolig! De julede chips passer fint sammen med din øvrige konfekt.
Sødt møder saltkaramel
Smagen af marcipan er et sikkert hit, men i denne version får den søde marcipan modspil af saltkaramel. Samtidig er de fine marcipanchips hyggelige at lave, og vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med at stikke de søde hjerter ud.
Prøv også: Syltede blommer med saltkaramel
Opskrift på marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel
6-8 småkager
Det skal du bruge til marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel:
Hjertesmåkager:
- 100 g marcipan (Lav den eventuelt selv med denne opskrift på hjemmelavet marcipan)
Karamel:
- 50 ml piskefløde
- 100 g sukker
Pynt:
- 1 spsk. flagesalt
Sådan laver du marcipanchips med hjemmelavet saltkaramel:
- Marcipanchips: Rul marcipan ud i et tyndt lag (ca. ½ cm) mellem to stykker bagepapir. Stik små cirkler ud med en rund kageudstikker (5 cm i diameter), og stik derefter hjerter ud i halvdelen af cirklerne. Bag marcipanchipsene i 5-8 minutter i en 200° varm ovn. Lad dem køle helt af.
- Saltet karamel: Opvarm fløde i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukker til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt salt, og lad karamellen køle helt af.
- Servering: Kom lidt karamel på en rund marcipanchip, og placér en marcipanchip med hjertehul ovenpå. Gentag med resten og servér.
Find flere gode opskrifter i galleriet herunder...
10 fantastiske julekager


Vaniljehjerter med lavendelsukker er klart et must-have i december! Få opskriften her. Se, hvordan du laver lækre brunkager på næste side.
1 / 11


Brunkager hører december måned til. Prøv vores opskrift på de traditionelle brunkager med et tvist af mandler og pistacienødder. Få opskriften her!
2 / 11




Man kan ikke komme uden om nougat, når det er jul! Få Mette Blomsterbergs opskrift på lækre nougattoppe her.
4 / 11












Pain d'epices - klassisk fransk krydderkage, krydret med nelliker, orange, ingefær og kanel. Få opskriften her.
10 / 11