Desserter og kager

Miniflødeboller med brændte mandler og appelsinflødeskum

Prøv denne lækre opskrift på miniflødeboller med brændte mandler og appelsinflødeskum.

Du får ca. 15 fantastiske flødeboller med denne opskrift - men pas på! Du kan nemt blive afhængig!

Det skal du bruge:
BUNDE
20 g brændte mandler, købte eller hjemmelavede (se nedenfor)
100 g marcipan

APPELSINSKUM:
75 g rørsukker
40 g glukosesirup
30 g vand
½ vaniljestang
50 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk rørsukker
1 økologisk appelsin

CHOKOLADEOVERTRÆK:
150 g mørk chokolade
50 g brændte mandler

BRÆNDTE MANDLER
100 g mandler
100 g sukker
100 ml vand

Prøv også: Konfekt: Nougatnødder med hindbærstøv

Sådan gør du:
BUNDE
Hak de brændte mandler groft, og bland dem med marcipan. Rul marcipanen ud i ½ cm's tykkelse, og stik små, runde marcipanbunde ud med en kageudstikker.

APPELSINSKUM
Bring rørsukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i kog i en lille gryde, og rør indtil massen har en temperatur på 117°. Pisk æggehvider næsten stive med 1 spsk rørsukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle over æggehviderne samtidig med, at du pisker, og pisk videre i ca. 8 min. Riv skallen af appelsinen, og vend den i skummet. Fyld skummet i en sprøjtepose med rund tylle (1 cm i diameter), og sprøjt
det ud på bundene. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 1 time.

Se også vores opskrifter på: 10 fantastiske julekager

CHOKOLADEOVERTRÆK
Hak de brændte mandler groft. Overtræk flødebollerne med smeltet og tempereret chokolade, og pynt med hakkede mandler. Opbevar dem køligt.

BRÆNDTE MANDLER
Bring mandler, sukker og vand i kog på en pande. Rør rundt, indtil vandet er fordampet, og sukkerlagen smuldrer. Skru ned for varmen, og rør forsat rundt i mandlerne, indtil de har en fin og blank overflade. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.

Prøv flere lækre opskrifter på konfekt her:
Snebolde - klik her! Marcipankugler - klik her! Daddel-trøfler - klik her!

Læs mere om: