
Desserter og kager
Mørdej: Den perfekte opskrift fra Mette Blomsterberg
Mørdej er nemt at lave og kan bruges i et hav af opskrifter - især på tærter. Her får du en opskrift på mørdej fra Mette Blomsterberg og forslag til, hvilke lækre kager du kan bruge mørdejen til.
Mandag, 13. august 2012 - 9:28 (opdateret i 2020) - af Mette Blomsterberg, Foto: Lars Ranek
Mørdej er en fed dej lavet på hvedemel, smør og en smule æg til at samle dejen. Hvis du undgår at komme sukker i mørdejen, kan den bruges som madtærte, og kun ved at tilsætte sukker, kan mørdejen bruges til et hav af kager og tærter. Mørdej er nem at tilberede, men det kan variere, hvor meget bagetid mørdejen skal have. Det afhænger nemlig af dejens tykkelse, hvilken kage du skal lave, og hvilken fyld du kommer i din tærte. Her får du en super nem og opskrift på mørdej fra Mette Blomsterberg amt opskrifter på, hvad du kan bruge din mørdej til.
Prøv også: Æbletærte med mandelcreme
Opksrift på mørdej af Mette Blomsterberg
Antal: 1 tærte
Det skal du bruge for at lave mørdej:
- 300 g hvedemel
- 150 g stuetempereret smør
- 100 g flormelis
- 1 æg (str. L)
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Sådan laver du Mette Blomsterbergs mørdej:
- Ælt alle ingredienserne hurgit sammen til en ensartet mørdej.
- Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning.
- Rul mørdejen ud og brug den i lige kage, du har lyst til at lave.
Opskrifter med Mette Blomsterbergs mørdej:
Læs mere om: