
Nem dessert med ricotta
Lav en nem dessert med fedtfattig ricotta og eksotisk passionsfrugt. Få opskriften her!
I det nordlige Italien bliver ricotta brugt i et utal af desserter. Den er populær, fordi den giver mulighed for at lave en velsmagende og let dessert. Let fordi den har et lavt fedtindhold og et højt indhold af protein.
Ricotta er teknisk set ikke en ost. Den er lavet af den valle, der bliver tilovers efter osteproduktion. Ricotta kan både laves af ko-, gede-, fåre- og bøffelmælk og har et fedtindhold på cirka otte procent. Ricottas høje indhold af laktose giver den let sødlige smag, der gør den så velegnet til desserter. I den her lette dessert bliver den rørte ricotta med passionsfrugtsirup til en himmelsk, sød, blød og eksotisk mundfuld.
Let dessert med ricotta og passionsfrugtsirup
- 1½ dl piskefløde
- 200 g ricotta
- 1 vaniljestang
- 6 passionsfrugter
- 50 g sukker
- Rørt ricotta: Pisk fløden til skum. Rør ricottaen sammen med kornene fra vaniljestangen, og vend derefter flødeskummet i ricottaen, og stil skålen i køleskabet.
- Passionsfrugtsirup: Halvér passionsfrugterne, og pres saften og kernerne ud i en skål. Hæld saften og kernerne i en gryde med sukkeret, og lad det koge op et par minutter, til sukkeret er helt opløst. Rør undervejs. Hæld passionsfrugtsiruppen i en skoldet flaske.
- Fordel ricottacremen i 4 glas, og hæld den afkølede sirup over, lige inden den skal serveres. Servér evt. resten af siruppen til.
Prøv også: Klassisk italiensk dessert med ricotta
Se flere lækre desserter her ...
6 desserter med yoghurt


Panna cotta med passionsfrugt
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde. Vi har matchet fløden med frisk yoghurt, som giver en frisk, men cremet konsistens til desserten, og givet den et låg af passionsfrugtsirup. Find opskriften her!


Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her!


Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone
Noget sprødt, noget cremet og noget sødt på toppen. Denne opskrift på små kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone er en lille og lækker dessert med inspiration hentet fra Italien. Takket være tærternes delikate størrelse gør de sig især godt som let dessert efter en ellers tung middag. Find opskriften her!


Sandwichkager med yoghurtcreme
Denne sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her!


Yoghurtsorbet med citron
Denne yoghurtsorbet med citron er en frisk og enkel dessert, som især rammer plet efter en krydret middag. Find opskriften her!


Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
Denne fløjsyoghurt kan serveres til dessert eller som luksusmorgenmad. Find opskriften her!

