
Desserter og kager
Nem konfekt: Marcipankugler
Når der skal laves nem konfekt, må du ikke glemme de her marcipankugler med hvid chokolade, ferskenlikør og tørret lavendel.
Onsdag, 16. november 2016 - 9:57 - af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Line Thit Klein
De her fine konfekt-kugler tager ikke mange minutter at rulle, og dyppet i hvid chokolade og toppet med tørret lavendel ligner de en million i konfekt-skålen.
Smag også: 6 nye opskrifter på konfekt
Konfekt-opskrift: Marcipankugler med tørret lavendel
Ca. 12-14 styk
Ingredienser:
- 200 g marcipan
- 2 spsk. ferskenlikør (kan erstattes af hvid portvin eller sauterne)
- 1 spsk. usprøjtet tørret lavendel - og et ekstra drys til pynt (Find det fx her!)
- 200 g hvid chokolade
Prøv også: Marcipankugler med citron, hindbær og hvid chokolade
Fremgangsmåde:
- Ælt marcipanen med ferskenlikøren og lavendlen, og rul den til kugler.
- Smelt den hvide chokolade over et vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen.
- Sæt dem på et stykke bagepapir, og drys med lidt lavendel, inden chokoladen er stivnet helt. Opbevar marcipankuglerne i en lufttæt beholder et køligt sted.
Læs mere om: