
Nem nøddetærte med kvædekompot
Den aromatiske nøddetærte egner sig godt til frysning og er den perfekte redning, når uventede gæster eller lækkersulten melder sin ankomst. Servér tærten med en let syrlig kvædekompot.
Lækker og nem nøddetærte
4 personer
Nøddetærte:
60 g mandler
60 g hasselnøddekerner
60 g valnøddekerner
60 g cashewnødder
4 æg
1 usprøjtet appelsin
250 g blødt smør + smør til formen
250 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. Vaniljesukker
1 knsp. Salt
1 tsk. Bagepulver
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du:
Hak alle nødderne. Tænd ovnen på 160˚.
Del æggene i hvider og blommer, og pisk æggehviderne stive med en elpisker.
Skyl og riv appelsinskallen fint.
Pisk smør og sukker til en luftig masse i en skål med en elpisker, og tilsæt æggeblommer og saft og skal fra appelsinen. Pisk igen.
Bland mel, kanel, vanilje, salt og bagepulver i en skål, og vend ingredienserne i dejen.
Vend så forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i og til sidst hakkede nødder.
Smør formen, og hæld dejen i.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter.
Tjek med en lille, spids kniv, om tærten er færdigbagt. Den må godt være lidt blød i midten.
Afkøl let i formen på en bagerist, og servér med kvædekompot og cremefraiche.
Nøddetærter med nougat og karamel
Kvædekompot:
4 kvæder
1 dl vand
½ usprøjtet citron
300 g sukker
Sådan gør du:
Skyl kvæder, og skær dem i grove tern.
Kog kvædestykkerne med vand og citronsaft i en gryde ved lav varme i 30-40 minutter, til de begynder at koge ud.
Tilsæt sukker, og lad kompotten simre i yderligere 15 minutter.
Smag evt. kompotten til med mere citronsaft, så den får en god balance mellem sødme og syre, og afkøl.
Til servering:
2 dl cremefraiche 38 %
Servér den afkølede kage med kvædekompotten og cremefraiche.
TIP:
Også kvædekompotten kan sagtens laves en eller flere dage i forvejen. Opbevar den på køl i et skoldet sylteglas med låg.