5 opskrifter på proteinrige desserter


Protein Chocolate-Chip Cookie Dough
2. pers.
spsk. usødet æblemos fra Irma (Urtekram) eller brug moset banan
50g blendede havregryn
50g vanilje proteinpulver (Evt. Nutramino)
30g hakkede mandler
2g vaniljepulver (Urtekram) eller almindelig vanilje ekstrakt (ca. 1 tsk.)
5g flydende sødemiddel (evt. Stevia der nu kan fås i Super Best, Føtex og Super Brugsen)
10g hakket mørk Stevia chokolade (eller bare almindelig mørk chokolade)
Bland alle ingredienserne i en skål, indtil du har opnået en klistret masse, der minder om en cookie-dough konsistens. Tilføj den hakkede chokolade til sidst. Stil i køleskabet eller i fryseren i 20-30 minutters tid. Dette er ikke nødvendigt – men det smager lækkert, når massen er kølig.


Appelsin Proteinpandekager med Choko-Orange Protein Mousse
Choko-Orange Protein Mousse:
100 g fedtfattig Skyr/Græsk yoghurt
15 g Chokolade proteinpulver
1 stor tsk. fedtfattig kakao fra Urtekram (kan fås i Irma, Super Best, Super Brugsen mv.)
Saft og revet skal fra ½ appelsin
Bland alle ingredienser og stil i fryseren eller køleskab I 10-15 min.
Appelsin Proteinpandekager:
250 g æggehvide (8 æg eller pasteuriserede æggehvider på dunk (Metro, Inco, Full House eller hos bageren)
30 g Stracciatella eller Vanilje Proteinpulver
40 g havregryn
Saft og revet skal fra en ½ appelsin
1/2 banan
3 g flydende sødemiddel
Alle ingredienser blendes godt i blenderen og bages derefter på panden i middelvarme. Spis Choko-Orange mousse til og hak evt. lidt mandler til at hælde ud over.


Hurtig Chocolate-Chip Protein kage
30g Chokolade proteinpulver
1 æggehvide (30g)
1 moset banan
1/2 spsk fedtfattig kakao fra Urtekram
Evt. Lidt saft fra en appelsin
2 stykker hakket mørk Stevia chokolade (eller bare alm. mørk chokolade)
Bland alle ingredienser i et stort kaffekrus eller en lille skål. Bag i mikroovnen ved max effekt i ca. 1,5-2 min. Kan serveres med en klat fedtfattig skyr/fraiche eller græsk yoghurt.


Protein Apple Crumble Pie
5-6 æbler
1,5 spsk stødt kanel
60g Sukrin
Skær æblerne i tern og hæld det op i en tærteform/ovnfast fad. Bland kanel med sukrin og hæld det udover æblerne.
50g Vanilje proteinpulver
70g blended havregryn
2,5-3 spsk kokosolie (smelt det evt. i mikroovnen)
1 tsk. vaniljepulver fra Urtekram eller alm. vanilje ekstrakt
50 g hakkede mandler
Bland alle ingredienser til en smuldredej og hæld det udover æblerne. Bag æbletærten i midten af ovnen på 200C i 25-30 min. Kan serveres med en klat fedtfattig skyr/fraiche eller græsk yoghurt.


Mandel-appelsin protein trøfler overtrukket med mørk chokolade
10-12 stk.
Saft og frugtkød fra en halv appelsin
30g blendede havregryn
30g vanilje proteinpulver
30g hakkede mandler
2-3g flyende sødemiddel (Evt. Stevia der kan fås i Super Best, Føtex og Super Brugsen)
Evt. 1-2g vaniljepulver fra Urtekram eller almindelig vaniljeekstrakt
Bland alle ingredienserne i en skål, form nogle små ’bidder’ med to skeer (eller fingrene) på et stykke bagepapir/ i en tubberware eller på en tallerken. Sæt dem i fryseren i ca. 20 minutter. Mens trøflerne køler, kan du nu begynde at smelte den mørke Stevia chokolade. Brug omkring 40-50 gram. Tag trøflerne ud og hæld den smeltede chokolade ud over. Stil tilbage i fryseren i ca. 15 min.
Nem opskrift på kalorie-lette chokolade-snacks
Lækre chokolade-snacks, som smager syndigt, men kun indeholder 95 kalorier
Nødderne er fulde af protein og E-vitamin, og disse kager gør dig mæt på en let måde.
Og mørk chokolade ér jo den lovlige version af en synd, kan man sige ...
Kagerne hér indeholder kun 95 kalorier, og i en portion er der til 24 styk.
Iingredienser:
3/4 kop mandler (eller prøv med pistacienødder eller macadamias - alt efter, hvad du vedst kan lide)
350 gram mørk chokolade (60-70% kakao)
1/2 tsk ren vanilleekstrakt
1/3 kop tørrede tærte-kirsebær (udskift evt. med dadler eller tørrede abrikoser)
Et drys groft havsalt (hvis du synes)
Sådan skal du gøre:
Forvarm ovnen til 350 grader.
Rist nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, til de dufter godt - cirka 10 minutter - og lad dem køle helt af.
Vælg en mellemstor gryde og hæld cirka 2,5 centimeter vand i og lad det simre over mellem-lav varme.
Sæt en stor skål (som kan tåle varmen!) op i gryden uden at den rører bunden, og hæld chokoladen op i skålen. Rør, til chokoladen er helt frydende og lækker.
Fjern skålen fra varmen og rør vanilleekstraktet i, de ristede nødder og frugtstykkerne i.
Hæld blandingen ud på en bageplade og fordel den i et jævnt lag på cirka en centimeter og drys let med havsalt - hvis du synes.
Sæt pladen i køleskabet i en time og bræk derefter pladen i 24 stykker.
Et voilà!