
Desserter og kager
Nemme småkager formet som juletræer
De her nemme småkager formet som juletræer er klassiske amerikanske sugar cookies, der perfekt som dekorative småkager.
Tirsdag, 13. oktober 2020 - 11:27 - af Christine Agertoft / Opskrift: Rufus Gifford & Dr. Stephen DeVincent / Foto: 'Ambassadørens Køkken'
Den amerikanske ambassadør Rufus Gifford og hans mand Dr. Stephen DeVincent løfter sløret for deres bedste juleopskrifter i bogen Ambassadørens Køkken - 50 diplomatiske opskrifter fra Rydhave. Mad & Bolig har fået lov til til bringe opskriften på traditionelle amerikanske sugar cookies, der er nemme at lave og lette at pynte med fin glasur.
Prøv også: Mette Blomsterbergs opskrift på småkager med citron
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på nemme småkager formet som juletrær
24 stk.
Det skal du bruge:
- 300 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- ½ tsk. bagepulver
- 115 g usaltet smør
- 2½ dl sukker
- 1 stort æg, let sammenpisket
- 2 spsk. cognac
- Kornene af ½ vaniljestang eller ½ tsk. flydende vaniljeekstrakt
Glasur:
- 200 g flormelis
- 1 æggehvider
- Vand
- Evt. pastafarve (Find det fx her!)
Sådan laver du nemme småkager formet som juletræer:
- Sigt mel, salt og bagepulver sammen i en mellemstor skål. Kom smør og sukker i en anden skål, og rør det lyst og luftigt. Tilsæt æg, cognac, mens der stadig røres, og fortsæt, til massen er glat. Kom melet i, og vend det hele forsigtigt sammen.
- Vend dejen ud på bordet, del den i to kugler, og form dem til to flade cirkler. Pak dem ind i film, og læg dem på køl i mindst 1 time.
- Varm ovnen op til 175°. Beklæd bageplader med bagepapir, og stil dem til side.
- Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Stik kagerne ud i den ønskede facon, og læg dem over på bagepladerne med god plads imellem. Rul overskydende dej ud igen, og stik flere kager ud.
- Bag kagerne i ca. 10 minutter, til de er gyldne. De må ikke få for meget farve. Lad dem køle af på en rist.
- Pisk flormelis og æggehvide ved lav hastighed. Pisk, indtil glasuren kan danne et tyndt bånd, som holder faconen. Reguler glasurens konsistens med lidt vand. kom evt. pasta- eller frugtfarve i glasuren. Pynt kagerne med glasuren.
Opskriften er fra bogen "Ambassadørens køkken". Køb Ambassadørens Køkken her!
Læs mere om: