
Nøddeparfait med peanutbutter
Giv den klassiske parfait et kærligt tvist ved at tilsætte peanutbutter. Det er den perfekte isdessert til dig, der elsker smagen af nødder!
Parfait er fransk og betyder perfekt, og det dækker over en klassisk fransk isdessert, nemlig flødeis af piskede æggeblommer og sukker, hvortil der er tilsat flødeskum.
Det smarte ved parfait er netop, at fløden er pisket til skum, og derfor har du ikke brug for en ismaskine til at lave den lækre isdessert.
SE OGSÅ: Parfait af vanilje med bær og chokolade
Opskrift på nøddeparfait med peanutbutter
Antal: 6-8 personer
Det skal du bruge for at lave nøddeparfait med peanutbutter
- 3 æg
- 2 æggeblommer
- 2½ dl sukker
- 1 vaniljestang
- 250 g mascarpone
- 1½ dl peanutbutter
- 2½ dl piskefløde
- 120 g blandede nødder
SE OGSÅ: Parfait med fløjlsblød marengs
Sådan laver du nøddeparfait med peanutbutter
- Hæld æg, æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen i en skål, og kom det over vandbad.
- Rør rundt i ca. 6-8 minutter, indtil blandingen er tyk og cremet.
- Tag skålen af vandbadet, og fortsæt med at røre, indtil blandingen er afkølet.
- Tilsæt mascarpone og peanutbutter.
- Pisk fløden til skum, og tilsæt den forsigtigt i blandingen.
- Hak nødderne.
- Læg parfaiten i en beholder med skiftevis lag af iscreme og nødder.
- Sæt den i fryseren i mindst seks timer, og servér med saltet karamelsovs.
Prøv også disse 12 opskrifter på is...
Hjemmelavet is - se 12 lækre isdesserter


Hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber
Lækre hjemmelavede ispinde med jordbær og rabarber fra Mad & Boligs store is-værksted! Få opskriften her!


Hindbærsorbet med overraskelser
Denne hindbærsorbet er suppleret en overraskende smagseffekt i kraft af peber og vanilje. Fantastisk sammen med det kolde og søde!


Hasselnøddeis med karamelliserede hasselnødder
Italiensk-inspireret hasselnøddeis rullet i knasende, karamelliserede hasselnødder. Enkelt og elegant når du skal servere noget lækkert for gæsterne eller bare har lyst til at forkæle dig selv. Få opskriften her!


hjemmelavet is
Den moderne regnbue-is består af lakrids, hvid chokolade og hindbær. Få opskriften her!


Hjemmelavet is med syrener
Brug havens syrener og fremtryl lækker hjemmelavet is.


Forfriskende is
En hjemmelavet is, der hører sig til på de varme sommerdage. Prøv opskriften her med hindbær og citronis tilsat rosmarin.


Æbleis med ristede mandler
Brug æbler til at fremtrylle en lækker isdessert. Her er æbleisen toppet med ristede mandler.


Is med Daim
Daim i is giver en knasende, kulinarisk oplevelse. Denne opskrift på Daim-is med mandelmarengsbund er et sikkert hit, hver gang den bliver serveret!


Kaffe-is med svesker
Kaffe skal ikke kun serveres til isen - brug også kaffe som et lækkert supplemet i is. Denne opskrift på kaffeis er med svesker og en smule salt, der knækker sødmen i isen.
Find opskriften på kaffe-is her!


Chokoladeis med hjemmelavet bærsauce
Lav en fantastisk chokoladeis med friske bær! I denne opskrift skal du blot finde din favorit chokoladeis og supplere den med friske bær og chokolade.


Hjemmelavet marcipan-is
Marcipan-is er en klassiker, når det gælder valg af desserter. Denne Daim-is er suppleret med krymmel for at gøre oplevelsen elstra lækker.
Find opskriften på Daim-is her!


Is med hyldeblomst og knas
Kulinarisk leg kan medføre lækre smagsoplevelser. Denne is med hyldeblomst er tilsat honningristede speltkerner.