
Nougatnødder med kirsebær
Se med her, hvor Maja Vase, som står bag bloggen chocolat, viser dig hvordan du uden besvær selv kan lave de imponerende pink kugler.
Ingredienser til 20 nødder
30 hasselnødder (ca. 50 g)
10 g sukker
1 knivspids havsalt
50 g kold nougat
Frysetørret kirsebærpulver
Se også: Konfekt med nye smagsoplevelser
Sådan gør du
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 5 minutter ved 200°, og gnid skallerne af i et viskestykke. Læg 20 hasselnødder til side, og hak resten groft.
Smelt sukkeret til karamel i en lille, tykbundet gryde, og rør de hakkede hasselnødder og salt i. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Hak den fint.
Tag et lille stykke nougat, dyp det i hasselnøddeknaset. Form det rundt om en hasselnød, og placér den på et skærebræt beklædt med bagepapir. Gentag med alle hasselnødder. Sæt skærebrættet i køleskabet i ca. ½ time. Rul nødderne i frysetørret kirsebærpulver, og gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.
Se også: Hvid gløgg er det nye sort
Tip
Du kan købe frysetørret kirsebærpulver i specialbutikker, fx på specialkoebmanden.dk
Se endnu mere konfekt med nye smagsoplevelser i galleriet nedenfor.
Konfekt med nye smagsoplevelser


Hjemmelavede snebolde
Overrask med din egen udgave af de skønne snebolde. Du finder opskriften her!


Karamelliseret hvid chokolade
Havsalt løfter denne opskrift på karamelliseret hvid chokolade til nye højder! Du finder opskriften her!


Hjemmelavet marcipanbrød
Prøv en hjemmelavet udgave af marcipanbrød med citrus og pistacie. Du finder opskriften her!


Julede flødeboller
Server miniflødeboller med brændte mandler og appelsinflødeskum, som dufter af den søde juletid. Du finder opskriften her!




Kransekage med julesmag
Kransekagehjerter med orange- og hindbærtvist vækker jubel omkring bordet! Du finder opskriften her!
Prøv også: Klassiske nemme havregrynskugler