
Desserter og kager
Opskrift: Kastanjevafler med friskostecreme
Vafler kan nydes både morgen, middag og aften. Hvis du vil prøve en opskrift på vafler, der er lidt anderledes fra den klassiske, så er disse kastanjevafler med friskost, bottarga og tallerkensmækker lige sagen!
Fredag, 23. oktober 2020 - 13:57 - af Mai Laybourn og Cecilie Møller Rasmussen. Redigeret til web / FOTO: PR
Vafler behøver ikke kun serveres som en dessert, men kan sagtens spises på alle tider af døgnet. Se opskriften her!
Prøv også opskriften på disse vafler med skyr og lakridssukke
OPSKRIFT PÅ KASTANJEVAFLER MED RYGEOSTCREME:
Kastanjevaffel med friskost, bottarga og tallerkensmækker
4 personer
DET SKAL DU BRUGE TIL VAFLERNE:
- 3 dl hvedemel
- 1 dl kastanjemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 dl sødmælk
- 1 dl vand
- 1½ dl tonic
- 120 g smeltet smør
- 25 g friskrevet parmesan
DET SKAL DU BRUGE TIL DIN FRISKOSTECREME:
- 2 dl friskost fra Kirks
- 1 dl yoghurt naturel 1,5 %
- 1 spsk. olivenolie
- 3 g havsalt
- 1 g friskkværnet peber
- 10 g bottarga eller anden tørret fiskerogn
- 1 håndfuld tallerkensmække
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
SÅDAN LAVER DU VAFLERNE:
- Bland begge slags mel og bagepulver.
- Tilsæt mælk, vand og tonic, og rør det godt sammen.
- Tilsæt smeltet smør og revet ost, og rør blandingen til en glat vaffeldej.
- Lad dejen stå i 1 time og samle sig, og bag vaflerne på et varmt vaffeljern.
SÅDAN LAVER DU FRISKOSTECREME:
- Rør friskost med yoghurt, olivenolie, salt og friskkværnet peber til en glat creme.
- Fordel cremen i bunden af en skål eller dyb tallerken.
- Anret vaflerne ved siden af, og riv bottarga over.
- Pynt med tallerkensmækker på toppen.
Du kan også anrette friskost, bottarga og tallerkensmækker direkte oven på en vaffel. Servér vaflerne som en snack, lille forret eller som del af et større måltid.
TIP:
Lav evt. friskosten selv ved at røre lidt salt i græsk yoghurt og lade det dræne gennem et klæde 1-2 døgn på køl. Vend evt. hakkede krydderurter i.
Mere inspiraton? prøv også disse 8 lækre dessertpandekager
Læs mere om: