Desserter og kager

Opskrift på espresso-smørcreme

Espresso-smørcremen er lavet på instant kaffe, men er alligevel som sendt fra kaffeguderne -- og så er den så let at lave, at den hurtigt bliver en klassiker, du vender tilbage til.

Blød og sød espresso-smørcreme kan tage de fleste kager til nye højder - prøv den fx i en fransk konditorkage som Dacquoise, hvor cremen passer perfekt mellem de sprøde bunde.

Det skal du bruge for at lave espresso-smørcreme:

  • 2 g instant kaffepulver
  • 1 tsk. kogende vand
  • 40 g smør (stuetemperatur)
  • 30 g flormelis
  • 1 tsk. rom

LÆS OGSÅ: Få opskriften på lækre chokolade-eclairs 

Sådan laver du espresso-smørcreme:

  • Opløs kaffepulveret i varmt vand.
  • Pisk smør, og tilsæt flormelis 1/3 ad gangen.
  • Tilføj kaffe og rom, og pisk fortsat, til massen er cremet og ensartet.
  • Hæld smørcremen på sprøjtepose, og brug den til den kage, du ønsker. Vil du bruge den i Dacquoise, så skal du sprøjte et lag creme på halvdelen af bundene, og læg den anden halvdel bunde øverst som sandwiches. Opbevar dem i en lufttæt beholder et køligt sted.

 

Læs mere om: