
Desserter og kager
Opskrift på islagkage der køler
En forrygende frisk islagkage lavet af yoghurt og friske bær. Få opskriften på den festlige islagkage her!
Torsdag, 26. juli 2018 - 14:48 - af Martina Bianchini / Foto og styling: Marieke Verdenius
En frisk islagkage er prikken over i'et til enhver sommerfest. Denne opskrift på islagkage er særlig kølende og frisk, fordi den er lavet på yoghurt og friske bær. Den er kort sagt alt det bedste ved den danske sommer samlet i tre lækre lag. Smag selv!
Se også: Opskrift på islagkage med jordbær
Opskrift på islagkage af yoghurt
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til islagkage:
- 500 g yoghurt
- 250 g brombær
- 250 g hindbær
- 250 g jordbær
- 4 æggehvider
- 115 g honning
- 1 nip salt
- ½ citron
- 1 nip hindbærstøv
Se også: Lækker blåbærkage med creme
Sådan laver du islagkagen:
- Si yoghurten gennem et klæde i køleskabet i mindst 1 time og gerne natten over.
- Blend frugterne hver for sig til 3 puréer.
- Hæld æggehvider, honning og salt i en skål over vandbad, og pisk massen til glinsende, stive toppe.
- Vend yoghurten med saft fra citronen i en skål, og tilsæt lidt marengs. Tilsæt forsigtigt resten.
- Del cremen i 3 skåle, og bland dem med frugtpuréerne. Sæt dem på køl.
- Beklæd en form med husholdningsfilm.
- Læg et lag jordbærcreme nederst, og sæt den i fryseren i en halv time.
- Hæld hindbærcremen over, og sæt på køl en halv time.
- Hæld brombærcremen over, og sæt lagkagen på køl i 1 døgn.
- Tag islagkagen ud, vent 5 minutter, og skær den i skiver.
- Pynt med hindbærstøv.
Læs mere om: