Desserter og kager

Opskrift på kage-smørcreme

Kagecreme er en uundværlig i det søde køkken, når der skal kreeres konditorkager. Her får du en opskrift på en klassisk kage-smørcreme, som du kan for eksempel kan bruge i den franske klassiker Paris-Brest.

Det er slet ikke svært at lave sin egen kagecreme, og har du først fået øjnene op for, hvordan de friske råvarer giver cremen masser af velsmag, vil du aldrig gå tilbage til købeversionen.

Det skal du bruge for at lave kage-smørcreme:

  • 8 g hvedemel
  • 8 g majsstivelse
  • 0,5 vaniljestang
  • 150 ml mælk
  • 50 ml dobbeltfløde
  • 30 g æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 60 g smør (stuetemperatur)

LÆS OGSÅ: Prøv opskriften på de lækreste mokka-eclairs

Sådan laver du kage-smørcreme:

  1. Sigt mel og majsstivelse sammen.
  2. Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud, og varm dem op i en gryde sammen med mælk og fløde, til det simrer.
  3. Pisk æggeblommer sammen med sukker.
  4. Tilføj det sigtede mel, og pisk til massen er blød.
  5. Tilsæt langsomt den opvarmede mælk, mens du pisker konstant.
  6. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op over medium varme, mens du pisker konstant.
  7. Bring cremen i kog, og lad den tykne, skru ned for varmen, og pisk videre i 1-2 minutter.
  8. Fjern gryden fra varmen, si cremen i en skål, og dæk den til med husholdningsfilm.
  9. Lad cremen køle ned i køleskabet med en smule is under skålen.
  10. Pisk smør, og tilsæt cremen, til du får en ensartet masse. Hæld cremen på en sprøjtepose, og opbevar den på køl indtil brug.
Læs mere om: