
Panna cotta med passionsfrugt
Servér den italienske dessertklassiker i helt nye klæder. I denne opskrift har vi givet panna cottaen en frisk forvandling ved at supplere den vanlige fløde med frisk yoghurt naturel.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde. Vi har matchet fløden med frisk yoghurt naturel, og selvom resultatet er lige en tand friskere end den sædvanlige udgave, har desserten stadig den samme cremede konsistens.
Prøv også: Cheesecake med passionsfrugt
Panna cotta med passionsfrugt
(4 personer)
Det skal du bruge til panna cotta:
Panna cotta:
- 4 blade husblas
- 2½ dl fløde
- 50 g sukker
- korn af en fed vaniljestang
- 3 dl yoghurt naturel
- lidt vindruekerneolie til pensling
Passionsfrugtsirup:
- 3-4 passionsfrugter
- 75 g sukker
FÅ FLERE SØDE OPSKRIFTER SENDT TIL DØREN MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du panna cotta med passionsfrugt:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 4-5 minutter, og knug vandet ud af den.
- Varm fløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og lad det simre i et par minutter.
- Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i flødeblandingen. Lad den køle af til den er lunken, og bland så yoghurten i.
- Pensl 4 forme med lidt vindruekerneolie, og fordel panna cottaen i dem. Stil dem på køl ca. 2 timer i køleskabet.
- Passionsfrugtsirup: Halvér passionsfrugterne, og skrab kødet ud. Si kernerne fra, og kom saften i en gryde sammen med sukker. Lad det koge lidt ind, og lad siruppen køle af i køleskabet. Fordel siruppen over yoghurtpanna cottaen lige før severing.
Inspiration: Italiensk dessert - 10 lækre opskrifter
Tip: Servér panna cottaen i portionsanrettede højglas, eller lav dem i aluforme, og vend forsigtigtigt hver portion ud på en tallerken.
Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor:
6 desserter med yoghurt


Panna cotta med passionsfrugt
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde. Vi har matchet fløden med frisk yoghurt, som giver en frisk, men cremet konsistens til desserten, og givet den et låg af passionsfrugtsirup. Find opskriften her!


Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her!


Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone
Noget sprødt, noget cremet og noget sødt på toppen. Denne opskrift på små kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone er en lille og lækker dessert med inspiration hentet fra Italien. Takket være tærternes delikate størrelse gør de sig især godt som let dessert efter en ellers tung middag. Find opskriften her!


Sandwichkager med yoghurtcreme
Denne sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her!


Yoghurtsorbet med citron
Denne yoghurtsorbet med citron er en frisk og enkel dessert, som især rammer plet efter en krydret middag. Find opskriften her!


Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
Denne fløjsyoghurt kan serveres til dessert eller som luksusmorgenmad. Find opskriften her!

