
Panna cotta med rabarberkompot
Server panna cotta med rabarberkompot til dessert
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, som alle italienske restauranter ned respekt for sig selv har på menukortet.
Få den italienske stemning hjem i spisestuen, når du serverer din egen hjemmelavede panna cotta med en frisk, syrlig rabarberkompot.
Panna cotta med rabarberkompot
Til 4 personer
Det skal du bruge
Panna cotta:
5 blade husblas
5 dl fløde 18 %, evt. piskefløde
Korn af 1 stang vanilje
50 g rørsukker
Rabarberkompot:
300 g groftsnittede rabarberstilke
125 g sukker
2-3 spsk. jordbærsaft
Basilikum
Kan du slet ikke få nok af panna cotta? Her får du en skøn opskrift på panna cotta med orangesauce
Sådan gør du
Panna cotta:
Læg husblassen i blød i koldt vand i et par minutter og knug vandet af den. Kog fløden op med vanilje og sukker, rør til sukkeret er opløst og lad derefter cremen simre ved svag varme og under omrøring i 5-10 min. Tilsæt den udblødte husblas og rør til husblassen er helt smeltet. Fordel cremen i fire små kopper eller forme, penslet let med neutral olie, og stil desserten koldt - gerne natten over - til den er helt stivnet. Vend desserterne ud af formene og server dem med rabarberkompot og frisk basilikum.
Rabarberkompot:
Bland rabarberstilke, sukker og jordbærsaft i en tykbundet gryde, bring det hele i kog. Lad kompotten snurre ved jævn varme ca. 20 min. og smag den til.