
Parfait-is med blød marengs
Mormor-dessert med et moderne tvist. Prøv denne parfait-is med fløjlsblød marengs til.
Parfait betyder 'perfekt' på fransk, og perfekt passer godt til den her nemme is-dessert.
Du behøver nemlig ingen ismaskine eller utallige ingredienser for at lave den. Det eneste du skal bruge er piskefløde, kondenseret mælk og en stang vanilje, som skal piskes sammen med et piskeris. Det bliver det ikke mere simpelt.
Desserten serveres med blød marengs ved siden af, hvilket vækker minder om tidligere tideres baked alaska-isbomber.
Den traditionelle parfait
Parfait stammer fra Frankrig, hvor den på oprindeligt blev lavet med sirup, æg og fløde.
Sammensætningen af disse tre ingredienser betyder, at du ikke behøver at røre rundt i desserten for at undgå iskrystaller. Derfor skal du ikke bruge ismaskine til denne dessert.
Mmm... Prøv den her parfait med chokolade og bær!
Du kan blot røre ingredienserne sammen, hælde isen ned i en form og sætte den direkte i fryseren.
Amerikanerne har en lidt anden tolkning af en parfait. Bestiller du en parfait i USA, vil du typisk få en version med frugt og granola serveret i et højt glas.
Opskrift på parfait-is med blød marengs
Antal: 6-8 stk.
Det skal du bruge til parfait-is med blød marengs
SWIRL:
- 250 g friske ribs
- 50 g sukker
- 2 spsk. rosenvand
IS:
- ½ liter piskefløde
- 1 stang vanilje
- 1 dåse kondenseret mælk
MARENGS:
- 2 æggehvider
- 1 nip salt
- 120 g sukker
- 1 spsk. rosenvand
DESUDEN:
- 250 g friske ribs
Prøv også: Vanilje-parfait - den bedste og nemmeste opskrift
Sådan laver du parfait-isbomber med blød marengs
- Vask ribsene – du behøver ikke at ribbe dem.
- Kom dem i en lille gryde sammen med sukker og rosenvand, og bring dem forsigtigt i kog.
- Lad bærrene simre i 5 minutter. Træk dem så af varmen, og hæld det hele i en sigte.
- Brug bagsiden af en ske til at mase med, så kernerne sigtes fra.
- Sæt ribspuréen i køleskabet, til den er helt kold.
- Pisk fløden til blødt skum sammen med vaniljekornene, og rør den kondenserede mælk i fløden.
- Fordel blandingen i silikoneforme, og sørg for ikke at fylde dem helt op.
- Hæld lidt ribspuré ned i den hvide ismasse, og brug evt. enden af en ske til at rode lidt ned i de to ismasser og skabe marmoreffekt.
- Sæt formene i fryseren i mindst 7 timer eller natten over.
MARENGS:
- Kom æggehviderne i en skål, og pisk dem skummende med et nip salt ved middel hastighed.
- Så snart hviderne former bløde toppe, skal du tilsætte sukkeret skefuld for skefuld.
- Fortsæt med at piske ved middel hastighed, til alt sukkeret er indarbejdet, og marengsen er skinnende og stiv.
- Fyld marengsen i en sprøjtepose.
- Tag isbomberne ud af fryseren, vend dem straks ud af silikoneformene, og sæt dem på hver sin tallerken.
- Sprøjt rosenmarengsen fint udover isbomberne.
- Giv evt. marengsen lidt farve med en gasbrænder, pynt med masser af friske ribs, og servér straks.
TIP! Hvis du vil give parfait-desserten lidt knas, så knus et par fuldkornskiks groft, og drys dem på tallerkenen, inden du anretter isbomberne. Kiksesmulderet fungerer som en slags bund og giver cheesecake-fornemmelse.
Find flere fristende desserter her...
Find flere lækre opskrifter her:


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Lækker kærnemælk-cotta i fine portionsanretninger. Få opskriften her




Crème brûlée med lakrids og hindbær.




Chokoladepære med chokocrumble og vaniljeis
Uovertruffen, lækker kombination af blødt og sprødt i denne dessert, der stammer fra Michelin-restauranten The Kitchin i Edinburgh. Få opskriften her


Hindbærmacarons
Superhippe franske kager i flotte farver! Her i en hindbærvariant fra restauranten Flocon de Sel.


Citronkager fra Café Vassalli
Perfekt kombination af sødt og surt i disse små citronkager.


Molleuax au chocolat
En fantastisk tur i chokoladehimlen. Chokoladekagen her er sprød uden på og flydende i midten. Velbekomme!


Umami-sorbet
Vejen til umagen findes i denne opskrift. Perfekt kombination af sødt, salt, surt og bittert.




Franske Choux med kaffecreme
Denne franske udgave af vandbakkelse har en stærk, letsødet kaffecreme.


Hindbæris
Pluk sensommerens bær inden det er for sent, og brug dem i denne lækre yoghurtis.


Crema Catalana
En klassiker fra Catalonien. Her serveret med blommekompot. Buen provecho! Få opskriften her




Polarstang 2010 á la Wassim
Sofistikeret polarstang anno 2010. Kræver fingerfærdigheder!


Sabayonne med champagne
Skøn, festlig weekenddessert. Servér den sammen med et glas bobler og skål med dine gæster!


Citronkager med ricottacreme
Endnu en lækker kombination af sødt og syrligt. Her også med birkes og jordbær.
Få opskriften her


Skyr som cheesecake
Vil du gerne holde formen, og samtidig spise kage? Så prøv denne cheesecake, som er lavet på skyr.


Chokoladefondant
Klassikeren her er en af de lækreste chokoladeopskrifter nogensinde. Der advares om en tur i chokoladehimlen!


Flødebolle med rødbedeskum
Lyder muligvis som en sær blanding, men flødebollerne her er både vildt flotte og smager vidunderligt!




Parfait af vanilje med bær og chokolade
En delikat is der kan laves uden brug af ismaskine.


Panforte med hasselnødder, valnødder og mandler
Kagen er meget intens og nydes i små delikate bidder.




Citrontærte
Kan du stå for fristelsen? Dessertguruen Mette Blomsterbergs citrontærte smager som fuglene synger!









