
Passionsfrugtmousse
Dejlig eksotisk passionsfrugtmousse til den søde tand.
4 personer
Ingredienser i passionsfrugtmousse:
3 blade husblas
2 modne passionsfrugter
½ dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk citronsaft
4 dl piskefløde
3 spsk flormelis
½ stang vanilje
Pynt: 1 passionsfrugt
Sådan laver du passionsfrugtmousse:
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær passionsfrugterne i halve, og skrab saft og kerner ud med en ske. Tilsæt appelsin- og citronsaft, og blend det hele i 10 sek. Sigt de store sorte sten fra saften. Pisk fløden til flødeskum sammen med flormelis og kornene fra vaniljestangen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i et vandbad, afkøl den sammen med saften. Vend saften i flødeskummet, og fordel den færdige passionsfrugtmousse i fire portionsskåle. Stil din passionsfrugtmousse på køl i 2-3 timer.
Pynt: Halver passionsfrugten, og skrab saft og kerner ud med en ske. Pynt med lidt frisk passionsfrugt på toppen af hver anretning af passionsfrugtmousse. Hvis du vil have en lidt sødere passionsfrugtmousse, så tilsæt lidt passionssirup til toppingen.
VINTIP: Servér gerne et glas lækkert muscat til din passionsfrugtmousse.
Passionsfrugtmousse fungerer rigtig godt som dessert i en 3-retters menu.
Se flere luftige mousser i galleriet nedenfor.
6 friske og luftige mousser


Passionsfrugtmousse. Køb lidt ekstra af de små eksotiske frugter, så du er sikker på at have nok.




Anret desserten i et cocktailglas med stilk. Du kan også pynte moussen med lidt flormelis og et par mynteblade.




Hvid chokolademousse med friske bær. Lav moussen dagen før eller mindst 2-3 timer før servering. Pynt med friske bær lige før, desserten skal på bordet.

