Desserter og kager

Pecan pie med kokos-smørbund

En af vores favorittærter er den amerikanske pecan pie. Her får du opskriften på en nem og autentisk én af slagsen fløjet direkte ind fra Sydstaterne!

Pecan pie er specielt populær i Sydstaterne i USA, hvor hver familie bager deres egen udgave af den allerbedste. I denne opskrift er bunden lavet med brunet smør og kokos - to ingredienser som forstærker den gode og fyldige smag af nødder. 

Læs også: Nøddetærte med karamel

Pecan pie med kokos-smørbund

Ca. 10-12 portioner

Tærtebund:

  • 112 g koldt smør
  • ca. 50 g kokosmel  
  • 190 g hvedemel
  • ½ tsk. sukker
  • ½ knivspids fint salt
  • ¼-½ dl iskoldt vand

Tærtefyld:

  • 200 g pekannødder
  • 4 spsk. Smør smeltet og afkølet
  • 150 g sukker
  • 2½ dl lys sirup
  • 2 æg, letpiskede
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 1½ tsk. citronsaft

FÅ FLERE OPSKRIFTER PÅ SØDE SAGER MED MAD & BOLIG!

Sådan laver du pecan pie:

  1. Tærtebund: Brun halvdelen af smørret på en meget varm stegepande. Tilsæt så meget kokosmel, som smørret kan tage, når smørret er gyldent. Stil kokosblandingen i køleskabet, til den er helt kold. Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor. Skær den anden halvdel af smørret i små tern, og hæld dem i melblandingen.
  2. Tænd og sluk for foodprocessoren i korte omgange, til blandingen er fintsmuldrende. Hæld vand i lidt ad gangen, til dejen lige akkurat samler sig. Der kan godt være vand i overskud. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile 1 time i kølekabet. Rul dejen ud til en cirkel, ca. 3 mm's tykkelse, og placér den forsigtig i en dyb tærteform med høje sider. Skær den til, så der ikke er mere end 1 cm ud over kanten. Fold den overskydende dej ind under kanten, og tryk kanterne sammen med fingrene for at lave et flot mønster. Stil bunden på køl i mindst 30 minutter.
  3. Tærtefyld: Bræk pekannødderne i små stykker, og rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld blandingen over den kolde tærtebund. Bag tærten ved 175° i 60 minutter. Dæk evt. tærten med alufolie, hvis kanten bliver for mørk, før den er færdigbagt. Servér tærten lun. Skal det være ekstra festligt, så servér tærten med en kugle god vanilje- eller karamelis, det tager den ikke skade af.

Læs også: Frisk cheesecake med solbær