
Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble
Rabarber er en af de første spiselige forårsbebudere og en sand stjerne i det søde køkken. Her får du en smuk dessertopskrift med de sødsyrlige stængler! Nyd rabarbergrød nu!
Vild med rabarbergrød? Så prøv denne luksus-grød med rabarber og jordbær!
Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble
(4 personer)
Det skal du bruge til rabarbergrød:
Rabarbergrød:
- ½ kg rensede rabarber
- 200 g sukker
- skal og saft af 1 appelsin
- evt. lidt kartoffelmel
- lidt citronsaft
Læs også: Rabarbercrumble
Mandelmarengs:
- 35 g vand
- 70 g sukker
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide (50 g)
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk sukker
- 1 spsk mandelolie
- 1⁄5 tsk salt
Læs også: Medaljer med rabarbercreme
Vaniljeis:
- ½ l fløde
- 30 g sukker u ½ stang vanilje
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 30 g sukker
Crumble:
- 50 g mandler
- 50 g sukker
- 50 g saltet, blødt smør
Desuden:
- lidt revet engelsk lakrids
FÅ ENDNU FLERE SØDE OPSKRIFTER MED MAD & BOLIG!
Sådan laver du rabarbergrød:
- Rabarbergrød: Skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Lad skiverne, sukker og appelsinskal og -saft simre i en gryde til rabarberskiverne er helt møre. Si massen igennem en fin si, gerne af plastik. Grøden kan jævnes med lidt kartoffelmel, men den må ikke koge, efter melet er kommet i, og den skal piskes godt igennem. Afkøl grøden, og smag den til med citronsaft.
- Mandelmarengs: Kog vand og sukker op til 120°. Pisk æggehvide, citron og sukker i ½ minut, og lad piskeren køre, mens den varme sukkerlage hældes i i en tynd stråle. Pisk til massen er en tæt marengs. Pisk mandelolie og salt i. Smør marengsen ud på en silikonemåtte, og bag den sprød i en 80° varm ovn, uden den tager farve.
- Vaniljeis: Kog fløden op med sukker og vanilje. Pisk æggeblommerne med sukker, og tilsæt lidt af den kogende fløde under piskning. Pisk derefter æggemassen ned i resten af fløden, så den legeres til en cremet konsistens. Køl massen af, og kør den i ismaskine.
- Crumble: Rist mandlerne i ovnen ved 150° i 8 min. Lad dem afkøle let, og blend dem til mandelmel. Rør sukker, mandelmel og smør sammen. Rul det ud på bagepapir, og bag det sprødt og gyldent ved 150° i 5-10 min. Hak eller bræk i ønskede stykker.
- Servering: Portionsanret rabarbergrøden med crumble, vaniljeis, knust marengs og til sidst lidt revet engelsk lakrids.
Er du sulten efter retter, der smager af forår? Så lad dig inspirere af galleriet nedenfor:
15 fiskeforretter i forårets tegn


Koldrøget laks med fennikel
Prøv denne lækre forret af koldrøget laks med fennikel. Find opskriften her!


Ceviche med mango og torsk
Denne ceviche med citrusmarineret torsk er en lækker og eksotisk forret med et skønt pift af chili. Find opskriften her!


Blinis med stenbiderrogn
Blinis med stenbiderrogn er en ægte forårsklassiker, når det kommer til forretter. Find opskriften her!


Lynstegt tun
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme med denne lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer. Find opskriften her!


Pocheret torsk med selleri og persille
Denne forret er let og lækker, og opfundet af medstifteren af Aartiderne, Søren Ejlersen. Find opskriften her!


Torsk marineret i tang
Vi har lånt fra det japanske køkken med denne råmarineret torsk kombineret med tang. Find opskriften her!


Saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt
Brug kerner og saft af granatæbler i din madlavning i denne ret af saltet torsk med granatæble, brøndkarse og spelt. Find opskriften her!


Stenbiderrogn med avocado i thai-rulle
Server din stenbiderrogn i bedste thailandske stil med sprøde forret. Find opskriften her!


Grillet jomfruhummer
Servér en grillet jomfruhummer i pernod og paprika, med tomatconcassé og frisk koriander. Find opskriften her!


Bruschetta med rejer
Denne forårsfriske opskrift på bruschetta, er en lækker forret til påskemenuen. Find opskriften her!


Knoldselleri med saltet torsk og rødbede
Denne lækre ret med knoldselleri og saltet torsk egner sig perfekt som en let forret til forårsmenuen. Find opskriften her!


Stenbiderrogn med salat af glaskål
Stenbiderrognen er også kendt som ”den danske kaviar”, og er en simpel, men lækker forårsspise. Find opskriften her!


Grillede røgede tigerrejer
Lav grillede røgede tigerrejer med ricottaost og æble-fennikelsalat som forret i din gæstemenu. Find opskriften her!


Lynstegt tun med sesam og tangsalat
Inviter venner og familie på en skøn forårsmenu, og servér denne lynstegte tun med sesam og tangsalat som forret. Find opskriften her!


Bagte jomfruhummere
En fornyelse til påskefrokosten i form af luksuriøse skaldyr på tallerkenen. Find opskriften her!