
Relish med ribs
Relish med ribs er en skøn kombination af sødt, surt, krydret og stærkt, som egner sig formidabelt som tilbehør til grillet kød og fisk.
Giver ca. 2 sylteglas af ½ liter
Sylt løs, men husk! |
2 rødløg
100 g sukker
1 hel frisk chili
10 hele korianderfrø
3 stjerneanis
lidt salt
400 g ribs
1 dl æbleeddike eller anden lys frugteddike
Pil rødløgene, halver dem, og snit dem i helt tynde strimler. Karamelliser sukkeret i en gryde til det er gyldent, og hæld så de snittede løg, en hel chili, hele korianderfrø og hel stjerneanis i gryden sammen med karamelmassen. Tilsæt lidt salt, så løgene smider lidt væske, og karamellen ikke brænder på. Vend rundt i løgene et par gange, så de bliver jævnt karamelliseret, tilsæt herefter ribs og æbleeddike.
Bring det hele i kog, og lad det koge i 5-7 min., så det koger sammen til en samlet relish, dog uden at ribsene koger helt ud. Tag gryden af varmen, og hæld den varme relish direkte over i et skoldet sylteglas eller i en lufttæt bøtte.
Opbevar din relish køligt og mørkt, så kan den holde sig i 6-7 måneder uåbnet, åbnet opbevares den i køleskab og kan holde sig i 20-30 dage.
Brug relishen som tilbehør til grillet fjerkræ og lyst kød. Den giver også et fint sødt-syrligt modspil til fed fisk som makrel, laks, sild og hornfisk.
Flere opskrifter med sommerbær:
|
Solbærsyltetøj med honning og fennikelfrø |
Sommerbær bagt med lakrids, citron og rørsukker |