Desserter og kager

Relish med ribs

Relish med ribs er en skøn kombination af sødt, surt, krydret og stærkt, som egner sig formidabelt som tilbehør til grillet kød og fisk.Giver ca. 2 sylteglas af ½ liter

Sylt løs, men husk!

God hygiejne er meget vigtigt, når man sylter. Alle glas, bøtter og redskaber skal skoldes før brug.

Opbevar de syltede varer et tørt. køligt og mørkt sted, så er holdbarheden op til 6-8 mdr.

Når glasset er åbnet, er holdbarheden 20-30 dage i køleskab.

Hæld de syltede lækkerier på glas, mens de er varme, og luk glasset med det samme. Så dannes der en form for vakuum, og glasset bliver grundigt lukket.

2 rødløg
100 g sukker
1 hel frisk chili
10 hele korianderfrø
3 stjerneanis
lidt salt
400 g ribs
1 dl æbleeddike eller anden lys frugteddike

Pil rødløgene, halver dem, og snit dem i helt tynde strimler. Karamelliser sukkeret i en gryde til det er gyldent, og hæld så de snittede løg, en hel chili, hele korianderfrø og hel stjerneanis i gryden sammen med karamelmassen. Tilsæt lidt salt, så løgene smider lidt væske, og karamellen ikke brænder på. Vend rundt i løgene et par gange, så de bliver jævnt karamelliseret, tilsæt herefter ribs og æbleeddike.

Bring det hele i kog, og lad det koge i 5-7 min., så det koger sammen til en samlet relish, dog uden at ribsene koger helt ud. Tag gryden af varmen, og hæld den varme relish direkte over i et skoldet sylteglas eller i en lufttæt bøtte.

Opbevar din relish køligt og mørkt, så kan den holde sig i 6-7 måneder uåbnet, åbnet opbevares den i køleskab og kan holde sig i 20-30 dage.

Brug relishen som tilbehør til grillet fjerkræ og lyst kød. Den giver også et fint sødt-syrligt modspil til fed fisk som makrel, laks, sild og hornfisk.

Flere opskrifter med sommerbær:


Solbærsyltetøj med honning og fennikelfrø
Sommerbær bagt med lakrids, citron og rørsukker


Læs mere om: