Desserter og kager

Ribsispinde med karamel-chokoladeovertræk

Slå butikkernes iskort af pinden med hjemmelavede ribsispinde. Bag det søde, sprøde karamelovertræk gemmer sig en syrlig-sød ribsis.

Hjemmelavede ribsispinde med karamel-chokoladeovertræk

Tid: 30 minutter - frysetid: natten over
Opskrift til 8-10 små ispinde

LÆS OGSÅ: Frugtispinde med hyldeblomst

INGREDIENSER

  • 230 g ribs
  • 150 g sukker
  • 1 dl minimælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • 8-10 ispindeforme
  • 8-10 træpinde
  • en ismaskine

Overtræk og pynt:

  • 300 g chokolade
  • 25 g frysetørret ribs/hindbærpulver
  • 1 knsp. spiseligt guldstøv

FREMGANGSMÅDE

Blend ribs og sukker sammen, og si kernerne fra. Bland ribspuré med mælk og fløde, og smag til med citronsaft. Kør massen på ismaskine. Fordel den færdigkørte is i ispindeformene, og sæt dem i fryseren natten over.

Overtræk og pynt:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og hæld den op i et glas. Tag ispindene ud af formene, og dyp dem hurtigt en efter en i chokoladen. Pynt halvdelen med frysetørret ribs/ hindbærpulver og den anden halvdel med guldstøv og tynde striber af den overskydende chokolade.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER