Desserter og kager

Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim

Disse romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim er både bløde og knasende på én gang – og så smager de helt fantastisk!

Romkugler laves på basis af en skærekage. Her bages kagen fra bunden, men hvis du er smart, gemmer du altid rester af fx chokolade- og sandkage i fryseren – så er du til enhver tid parat til at trille en portion romkugler uden at skulle bage først.

Tip: Bland vaniljekornene med lidt sukker på et skærebræt, før du rører dem i dejen. Så klistrer de ikke sammen.

Opskrift til ca. 15 stk.
Tid: 25 minutter. Bagetid: 25 minutter.

LÆS OGSÅ: Romkugler Deluxe opskrift

Romkugler med chokoladeovertræk og knust Daim

INGREDIENSER

  • 130 g smør
  • 2 æg
  • 240 g sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • 100 g hvedemel
  • 40 g kakao
  • ½ tsk. bagepulver
  • en lille bradepande, ca. 15 cm x 20

Når romkuglerne skal trilles:

  • 40 g blødt smør
  • 2 spsk. hindbærsyltetøj
  • 2 spsk. romessens

Pynt:

  • 150 g mørk chokolade
  • 80 g Daim (ca. 3 stykker)
  • evt. 3 spsk. frysetørret hindbærpulver

FREMGANGSMÅDE

1. Tænd ovnen på 170°. Beklæd en bradepande med bagepapir. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og lad det afkøle.

2. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Rør det afkølede smør og vaniljekorn i blandingen.

3. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen, og bland med en ske til en jævn dej.

4. Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Stik med en urtekniv i midten af kagen for at se, om den er færdigbagt – den må gerne være lidt fugtig. Lad kagen køle af i bradepanden.

5. Når romkuglerne skal trilles: Smuldr kagen i en stor skål, og rør krummerne sammen med smør, hindbærsyltetøj og romessens. Tril massen til kugler, og sæt på køl.

6. Pynt: Smelt chokoladen i en varmefast skål over vandbad. Hak Daim fint, og læg det på en tallerken. Dyp romkuglerne i den smeltede chokolade, og tril dem derefter i Daim. Drys evt. med hindbærpulver. Lad romkuglerne størkne på et ark bagepapir.