
Desserter og kager
Rosmarin og citroncookies
Lækre knasende cookies, der følger tidens ånd.
Tirsdag d. 16. august 2011 - af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel
150 g smør
125 g sukker
125 g farin
3 æg
2 spsk citronsaft
1 stang vanilje
180 g mel
1 tsk bagepulver
½ tsk havsalt
125 g havregryn
75 g 36 % chokolade
50 g hakkede abrikoser
reven skal af 1 citron
4 kviste rosmarin
75 g valnødder
Riv citronskallen og pres saften ud. Skrab vaniljen ud af stangen og bland kornene med lidt sukker. Hak chokolade og abrikoser. Bland alle ingredienserne sammen og rør dejen i ca. 4 minutter i en røremaskine.
Stil dejen koldt i ½ time og sæt den med to teskeer i små toppe på et bagepapir. Husk godt med mellemrum så kagerne ikke flyder sammen. Bag dem midt i ovnen ved 200° i 10-11 minutter.
Se også andre kager fra Rikke Gryberg:
Æbletærte med tranebær og hvid chokolade |
Krydderkage med limecreme |
Kanel- og orangescones |
Æbleglas |
Læs mere om: