
Sandwichkager med yoghurtcreme
Denne delikate sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her!
I denne sandwichkage får du yoghurt serveret på to måder i form af glasuren, som er frisk og mere cremet end en traditionel sukkerglasur samt kagefyldet med vanilje, som giver et sødt og let syrligt modspil til den sprøde kagebund.
Inspiration: Hindbærsorbet med vanilje og peber
Sandwichkager med yoghurtcreme
(4-6 personer)
Det skal du bruge til sandwichkager:
Sandwichkager:
- 1 pakke filodej
- 75 g smeltet smør
- 55 g flormelis
- 1 spsk. vaniljeyoghurt
- 1 spsk. lavendelsukker
Vaniljeyoghurtcreme:
- 210 g vaniljeyoghurt
- 40 g flormelis
- 180 g piskefløde
- 1 spsk. sukker
MED MAD & BOLIG FÅR DU MASSER AF INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN!
Sådan laver du sandwichkager:
- Pensl hvert lag filodej med smeltet smør, og læg dem oven på hinanden. Skær filolaget ud i 12 rektangler på 4 x 12 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 6-8 minutter ved 180°, til de er gyldne.
- Rør flormelis og vaniljeyoghurt sammen. Læg en teskefuld på 6 filodejstykker, smør det forsigtigt ud, og lad glasuren stivne.
- Vaniljecreme: Pisk vaniljeyoghurt, flormelis og fløde godt sammen i en skål i ca. 10 minutter. Sæt cremen i fryseren i en halv time.
- Fyld den herefter i en sprøjtepose med en tylle på 1,7 cm, og sprøjt det på de 6 dejstykker uden glasur. Sprøjt 2 kugler på hver, og læg låget med glasuren på. Pynt til sidst med lavendelsukkeret. Stil evt. sandwichkagerne på køl, indtil de skal serveres.
Prøv også: Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble
Tip: Køb lavendelsukker i specialbutikker, eller lav selv en portion af 1 dl sukker blandet med tre spsk. tørret lavendel.
Find flere opskrifter med frisk yoghurt i galleriet nedenfor:
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert lavet på fløde. Vi har matchet fløden med frisk yoghurt, som giver en frisk, men cremet konsistens til desserten, og givet den et låg af passionsfrugtsirup. Find opskriften her! Denne mandelkage med mandariner og yoghurtcreme er en lækker og frisk kage, som har en god og saftig konsistens, blandt andet fordi den er bagt uden mel. Find opskriften her! Noget sprødt, noget cremet og noget sødt på toppen. Denne opskrift på små kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone er en lille og lækker dessert med inspiration hentet fra Italien. Takket være tærternes delikate størrelse gør de sig især godt som let dessert efter en ellers tung middag. Find opskriften her! Denne sandwichkage har yoghurt som hovedingrediens, hvilket giver et let syrligt modspil til den sprøde kagebund. Servér kagen som dessert eller til en god kop eftermiddagste. Find opskriften her! Denne yoghurtsorbet med citron er en frisk og enkel dessert, som især rammer plet efter en krydret middag. Find opskriften her! Denne fløjsyoghurt kan serveres til dessert eller som luksusmorgenmad. Find opskriften her!6 desserter med yoghurt
Panna cotta med passionsfrugt
Mandelkage med mandariner og yoghurtcreme
Kirsebærtærter med yoghurt og mascarpone
Sandwichkager med yoghurtcreme
Yoghurtsorbet med citron
Fløjlsyoghurt med appelsinsirup
Relaterede artikler