
Desserter og kager
Små isbarer med hindbær-passionsfrugt og chokolade
De fine isbarer forsvinder som dug for solen. Isbarerne byder på den perfekte balance mellem det søde og syrlige. Inde bag den hvide chokolade gemmer sig is af hindbær og passionsfrugt.
Torsdag, 3. september 2015 - 9:12 - af Maja Ambeck Vase / Foto: Columbus Leth
De elegante isbarer med hvid chokolade vil pynte på ethvert dessertbord og er den perfekte søde afslutning på en lækker middag. Men måske du skal lave dobbelt portion - vi lover, at de hurtigt får ben at gå på!
Små isbarer med hindbær-passionsfrugt og chokolade
8 små isbarer
Det skal du bruge til isbarerne:
Hindbær-passionsfrugt-is:
- 230 g hindbær
- 150 g sukker
- 1 dl piskefløde
- 1 dl minimælk
- ½ dl passionsfrugtsaft (fra 3-4 passionsfrugter)
Overtræk og pynt:
- 300 g hvid chokolade
- 50 g mørk chokolade
- 1 tsk. frysetørret hindbærpulver
Prøv også: 10 lækre isdesserter
Sådan laver du isbarerne:
Hindbær-passionsfrugt-is:
- Blend hindbær, sukker, fløde og mælk sammen i en blender, og smag til med passionsfrugtsaft.
- Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine.
- Fordel isen i en boks beklædt med bagepapir, og glat den ud, så den er cirka 3 cm høj.
- Sæt isen i fryseren natten over.
Overtræk og pynt:
- Skær ismassen ud i små aflange stykker, og stik hurtigt en tandstik minimum halvvejs ind i den ene ende af hvert stykke. Sæt dem tilbage i fryseren.
- Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og hæld den op i et højt, tyndt glas.
- Tag én isbar ud ad gangen, dyp den i chokoladen, mens du holder fast i tandstikken, og læg isbaren tilbage i fryseren. Gentag med resten.
- Smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad, og fyld den i en frysepose.
- Tag isbarerne ud af fryseren. Klip et bittelille hul i det ene hjørne af posen med smeltet chokolade.
- Pynt isbarerne med chokoladen i et tilfældigt mønster.
- Fjern evt. tandstikkerne, og servér straks, eller opbevar isbarerne i en boks i fryseren.
Læs mere om: