Desserter og kager

Smuk saltet chokoladetærte

Chokoladetærte er altid et sikkert hit på bordet, men hvis du gerne vil nytænke den klassiske chokoladetærte, så skal du prøve den med salt og lavendel!

Man går aldrig galt i byen med en chokoladetærte, men man kan godt komme til at servere den lidt for mange gange til de samme gæster - fordi den bare er god! Derfor har vi lavet en variation at den eviggode chokoladetærte kombineret med nye, spændende smagsoplevelser. Resultatet har den runde smag af chokolade, et overraskende tvist med salt og den smukkeste topping af lavendelblomst. Lav den, og forelsk dig i den moderne version af chokoladetærte.  

Opskrift på saltet chokoladetærte med kanel og lavendel

8 personer
TÆRTEBUND:
  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 100 smør
  • 1 æggeblomme
  • tærteform, diameter ca. 26 cm (Tip! Hemmeligheden bag den perfekte tærte- og lagkagebund er en tærteform med indbygget kniv til at skære bunden løs. Find den evt. her!
CHOKOLADECREME:
  • 3 dl piskefløde
  • 300 g mørk chokolade
  • 40 g smør u ½-1 spsk. kanel
PYNT:

​Prøv også: Cremet chokoladetærte af hvid- og mørk chokolade

​Sådan laver du saltet chokoladetærte med kanel op lavendel

TÆRTEBUND: Sigt hvedemel og flormelis sammen i en skål. Hæld det i en foodprocessor sammen med smør skåret i tern, og saml dejen hurtigt med æggeblommen ved at lade foodprocessoren køre. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt dejen i køleskabet i ½ time. Tænd ovnen på 200°. Rul den kolde mørdej ud i en cirkel på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform beklædt med bagepapir og smurt med smør. Prik huller i bunden med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter. Lad den afkøle.
CHOKOLADECREME: Varm fløden op til kogepunktet i en lille gryde. Hak chokoladen, og hæld den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til al chokoladen er smeltet. Rør smørret i cremen sammen med kanel, og fordel chokoladecremen over den bagte tærtebund. Lad kagen stå på køl et par timer, så chokoladecremen bliver fast og kølig. Pynt kagen med saltflager og lavendelblomster lige inden servering. Servér gerne med lidt iskold cremefraiche til.