
Store vaniljekranse
Ingen jul uden vaniljekranse! Her er opskriften på vaniljekranse, der virker hver gang. Med masser af smag og sorte vaniljeprikker.
Ingen julekage har vist så høj klassikerstatus som vaniljekransen, og rygtet lyder, at det var en skibskok, der opfandt den lille småkage med hul i midten. Den ældste opskrift man kender er fra 1866. Så gammel er opskriften her dog ikke, men den smager perfekt, og så er kagen ekstra dejlig stor.
Store vaniljekranse
Ca. 15 stk.
Prøv også Mette Blomsterbergs opskrift på vaniljekranse her"
Det skal du bruge til vaniljekranse:
50 g hele mandler
250 g hvedemel
½ tsk hjortetaksalt
1 stang vanilje
125 g sukker
175 g smør
1 æg
Inspiration: 14 idéer til dit julebord
Sådan laver du vaniljekranse:
- Blend mandlerne, og bland dem med mel, hjortetaksalt, vaniljekorn, sukker og smør i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml dejen.
- Fyld dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i ringe på størrelse med femkroner.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vaniljekransene i ovnen ved 200° i ca. 7 min. Lad vaniljekransene afkøle på bageristen. Opbevar dem køligt i tætsluttende glas.
Prøv også: Hjemmelavede snedbolde med limoncello
Søde sager: Havregrynskugler i luksusudgave
Find flere lækre opskrifter i galleriet her:
Julekonfekt: 10 lækre opskrifter




Julekonfekt med sne på. Prøv disse lækre kokosbolde med limoncello. Få opskriften her!
Anders Schønnemann


Fremtryl lækre lakrids-eksplosioner med din julekonfekt. Du finder opskriften her!
Columbus Leth










Ingen julekonfekt uden marcipan. Her får du en lækker opskrift på marcipanbrød med citrus og pistacie!
Columbus Leth




Prøv en sundere variant af trøfler i din julekonfekt: Daddel-trøfler. Få opskriften her!
Anders Schønnemann