
Strangas chokotrøfler med mango og havtorn
Nemme små chokoladetrøfler til dig, der vil sætte et sidste sødt punktum efter middagen og dessertudskejelserne. Få opskriften på Strangas chokotrøfler her!
Nikolaos Strangas har en stor kærlighed til desserter, og hans passion for at lave fortryllende desserter smages tydeligt, når du prøver kræfter med hans dessert-opskrifter. Her får du opskriften på Strangas vanedannende chokotrøfler, som er perfekt til den søde sult.
Prøv også opskriften på hjemmelavet nutella!
Det skal du bruge til chokotrøfler:
Giver ca. 30-40 stk.
200 g god mørk chokolade 64% (fx Valrhona Manjri)
100 g frisk moden mango (renset vægt)
1 dl havtornsaft (fx Meyers råsaft af havtorn)
50 g flydende honning
kakaopulver til at rulle i
Prøv også opskriften: Ladyfingers med citronmascarpone
Sådan laver du chokotrøfler:
* Hak chokoladen, og smelt den i mikrobølgeovnen eller over et vandbad.
* Blend mangoen til puré sammen med havtornsaften. Varm mango-havtornpuré og honning op til 70° i en gryde. Rør blandingen sammen med den smeltede chokolade med et piskeris, og hæld trøffelmassen i en form beklædt med husholdningsfilm.
* Lad trøffelmassen køle helt af i køleskabet i 4-5 timer, til den er skærefast.
* Skær den kolde trøffel i små hapsere på ca. 1½ x 1½ cm, og rul dem i kakaopulver. Opbevar trøflerne i køleskabet i en lufttæt beholder foret med bagepapir.
Læs også: 7 lækre måder at lave chokoladedessert på
Se også galleriet med lækre italienske opskrifter:


Klassisk tiramisu
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som med sin bløde mascarponecreme og smag af kaffe og ren kakao er den perfekte afslutning på en god middag. Få opskriften på klassisk tiramisu her!


Trifli med blåbær og limoncello
Denne trifli er en fræk fortolkning af den klassiske italienske dessert Zuppa Inglese. Få opskriften her!


Panforte med hasselnødder, valnødder og mandler
Panforte er en kompakt kage med intens smag. Spis den som konfekt i små stykker. Se opskriften her!


Panna cotta med bær i vin og honning
Endnu en udgave af den italienske klassiker inden for desserter: panna cotta. Her serveret med bær i vin og honning. Se opskriften her


Citronkager med ricottacreme
Disse italienske kager med citron og birkes, serveret med ricottacreme, er dejlig som dessert efter en italiensk middag. Se opskriften her


Æble-panna cotta
I denne udgave af panna cotta er der tilføjet små æblestykker, der giver den ellers italienske klassiker et lidt mere nordisk twist. Se opskriften her


Cappuccinokage
En dejlig italiensk kage med cappuccino og mascarponecreme. Mums! Se opskriften her


Grillede ferskner med kardemomme-mascarpone og honning
En dejlig dessert til en grillaften med italiensk tema. Server fersknerne med kardemomme-mascarpone og honning lune fra grillen. Se opskriften her


Panna cotta med rabarberkompot
Panna cotta er ikke til at komme udenom, når vi snakker italienske desserter. Her har panna cottaen fået følgeskab af en dejlig frisk rabarberkompot. Se opskriften her