
Svampede muffins med chokolade og rødbede
Bland intens mørk chokolade med saftige rødbeder, og få guddommelige svampede muffins.
Bagning med grøntsager er ikke ensbetydene med at kagerne bliver kedelige eller ikke smager godt. Tværtimod! Rødbeder og andre rodfrugter bidrager nemlig som smagsforstærker til den intense chokolade og gør kagerne mere fyldige og fugtige. Rødbeder er sprængfyldt med vitaminer og er lækre at bage med. Brug rødbeder som hovedeingrediens i dit bagværk for ekstra fylde og fugt. Du vil ikke forytryde det. Vi giver dig her opskriften på uimodståelige muffins med chokolade og rødbeder!
Prøv også: Saftige muffins med rødbeder
Opskrift på svampede muffins med chokolade og rødbede
12 styk
Det skal du bruge til muffins med chokolade og rødbede:
- 1 rødbede (ca. 165 g)
- 1 dl mælk
- 200 g sukker
- 1 tsk. vanilje
- 1 dl olivenolie
- 175 g mel
- 30 g kakao
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 50 g mørk chokolade
LÆS OGSÅ: Verdens bedste blødende chokoladekage
Sådan laver du svampede rødbedemuffins med chokolade
- Forvarm ovnen til 175°.
- Vask og skræl rødbeden, skær den i mindre stykker, og damp den i ca. 1 time.
- Stavblend rødbedestykkerne sammen med mælken.
- Lad massen køle ned til stuetemperatur, tilsæt sukker, vanilje og olie, og pisk det godt sammen.
- Bland mel, kakao, salt og natron sammen i en separat skål.
- Hæld rødbedeblandingen ned i skålen med melet, og rør sammen. Hak chokoladen i grove stykker, og vend i.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, og bag dem i 18-20 minutter.
Prøv også disse udsøgte desserter med rabarber!
Dessert med rabarber – få 10 opskrifter her!


Olivenolieis med rabarberkompot
Ingredienser:
(8 personer)
Olivenolieis
1 blad husblas
1 l piskefløde
150 g sukker
5 æggeblommer
1 dl jomfruolivenolie af høj kvalitet
Kompot
6-8 rabarberstilke
2 spsk hvidvin
1-1½ dl rørsukker
kornene af 1 stang vanilje
(+ den tomme stang)
evt. lidt friske jordbær som tilbehør


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Ingredienser:
(6 personer)
Rabarbersirup
500 g rabarber
2 dl vand
saft fra ½ citron
200 g sukker pr. ½ l saft
Kærnemælks-cotta
1 vaniljestang
2 blade husblas
4 dl piskefløde
65 g sukker
4 dl kærnemælk


Rabarbermousse med kompot
Ingredienser:
(6 personer)
Rabarberkompot
500 g rabarber
3-400 g sukker
1 vaniljestang
Rabarbermousse
6 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
125 g sukker
1 dl rabarberkompot
2½ dl piskefløde
Pynt: lidt rabarberkompot


Jordbær/rabarbersorbet med lavendel
Ingredienser:
(1 liter)
250 g rabarber
1/2 l vand
200-225 g lyst rørsukker
ca. 2 stk tørrede eller friske lavendelblomster uden stilk
250 g jordbær


Crème Brûlée med rabarber
Ingredienser: (4 personer) Rabarber Creme Brulee |


Rabarberkage med kokosmarengs
Ingredienser:
(6 personer)
Kompot
600 g rabarber
250 g sukker
Bund
250 g marcipan
75 g smør
50 g sukker
1 æg
½ dl vand
½ tsk bagepulver
50 g mel
Topping
2 æggehvider
70 g florsukker
75 g kokosmel


Rabarbersorbet med råsyltede rabarber
Ingredienser:
(10-12 personer)
Rabarbersorbet
500 g rabarber (gem ½ rabarber til råsyltning)
1 l vand
200 g rørsukker
½ vaniljestang
10 hele sorte peberkorn
2-3 spsk cidereddike
Råsyltet rabarber
½ rabarberstængel
1 spsk rørsukker


Clafoutis med rabarber
Ingredienser:
(8 personer)
Fyld
400 g rabarber
2½ spsk rørsukker
Dej
3 dl sødmælk
3 æg
2 spsk rørsukker
½ vaniljestang
3 dl hvedemel
2 spsk smeltet smør
lidt flormelis


Medaljer med rabarbercreme
Ingredienser:
(6 personer)
Mørdej
200 g hvedemel
50 g flormelis
100 g smør (tempereret)
1 økologisk citron
½ sammenpisket æg
Creme
600 g rabarber
300 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk citronsaft
3 dl piskefløde
Pynt: citronverbena


Rabarbergrød med vaniljeis, marengs og crumble
Ingredienser:
(4 personer)
Rabarbergrød
½ kg rensede rabarber
200 g sukker
skal og saft af 1 appelsin
evt. lidt kartoffelmel
lidt citronsaft
Mandelmarengs
35 g vand
70 g sukker
1 bæger pasteuriseret æggehvide (50 g)
1 tsk citronsaft
2 tsk sukker
1 spsk mandelolie
1⁄5 tsk salt
Vaniljeis
½ l fløde
30 g sukker u ½ stang vanilje
4 pasteuriserede æggeblommer
30 g sukker
Crumble
50 g mandler
50 g sukker
50 g saltet, blødt smør
Desuden:
lidt revet engelsk lakrids