Desserter og kager

Svampet rødbedekage med creamcheese-topping

De saftige rødbeder i den her guddommelige rødbedekage gør den ekstra svampet, og creamcheese-toppingen fuldender den!

Hvis du synes, at en svampet gulerodskage med flødeost på toppen er noget af det bedste i verden, så skal du prøve denne rødbedekage. Gulerødderne er skiftet ud med revet rødbede, men den saftige konsistens og creamcheese-toppingen er den samme, som den traditionelle amerikanske gulerodskage. Lad kagen køle helt af, før du smører toppingen på. Rødbedekagen holder sig saftig og lækker i flere dage. 

Rødbedekage med creamcheese-topping

6-8 personer
Det skal du bruge til rødbedekage med creamcheese-topping: 
  • 210 g hvedemel
  • 450 g brun farin
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. salt
  • 3 æg
  • 1½ dl vindruekerneolie
  • 300 g groftrevne rødbeder (renset vægt)
  • 100 g grofthakkede valnødder 
  • 2 dl rosiner
  • 1 rund springform, diameter ca. 22 cm

Creamcheese-topping:

  • 200 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
  • 60 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 5 tsk. citronsaft
Pynt:
  • 1 rødbede

​Prøv også: Rødbedesalat med jordnødder

Sådan laver du rødbedekage med creamcheese-topping:

  1. Rødbedekage: Tænd ovnen på på 180º. Bland alle ingredienserne til kagen i en skål, og rør dem godt sammen. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og tag den ud af formen. 
  2. Creamcheese-topping: Rør alle ingredienser sammen til en glat creme. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges. Fordel flødeostcremen over den afkølede kage i et jævnt læg.
  3. Pynt: Skræl en rødbede, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pynt kagen med skiverne, og servér straks.

10 franske kager