
Svampet rødbedekage med creamcheese-topping
De saftige rødbeder i den her guddommelige rødbedekage gør den ekstra svampet, og creamcheese-toppingen fuldender den!
Rødbedekage med creamcheese-topping
- 210 g hvedemel
- 450 g brun farin
- 1½ tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt nellike
- ½ tsk. salt
- 3 æg
- 1½ dl vindruekerneolie
- 300 g groftrevne rødbeder (renset vægt)
- 100 g grofthakkede valnødder
- 2 dl rosiner
- 1 rund springform, diameter ca. 22 cm
Creamcheese-topping:
- 200 g flødeost naturel (fx Philadelphia)
- 60 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 5 tsk. citronsaft
- 1 rødbede
Prøv også: Rødbedesalat med jordnødder
Sådan laver du rødbedekage med creamcheese-topping:
- Rødbedekage: Tænd ovnen på på 180º. Bland alle ingredienserne til kagen i en skål, og rør dem godt sammen. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og tag den ud af formen.
- Creamcheese-topping: Rør alle ingredienser sammen til en glat creme. Sæt cremen på køl, indtil den skal bruges. Fordel flødeostcremen over den afkølede kage i et jævnt læg.
- Pynt: Skræl en rødbede, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pynt kagen med skiverne, og servér straks.
10 franske kager


Madeleinekager
Madeleinekager er små muslingeskalsformede kager – super delikate til eftermiddagskaffen. Se opskriften her


Citrontærte med marengs
Citrontærte med marengs er en klassiker blandt franske kager, og man forstår godt hvorfor. Citrontærten er bare rigtig lækker. Se opskriften her


Mokka éclairs
I Paris kan man købe éclairs hos enhver bager. Skab parisisk stemning derhjemme med disse skønne mokka éclairs og en god kop café au lait. Se opskriften her




Hindbærmacarons
Macarons er sprøde og lette små kager, der smager himmelsk. Se opskriften her


Frangipane med brombær
Frangipane er en skøn tærte med mandler, hasselnødder og brombær. Se opskriften her


Gâteau Marcel
Gâteau Marcel er en uimodståelig kage, og man forstår godt, at den er blevet en fransk klassiker. Se opskriften her


Gaufres - franske vafler
Disse franske vafler, gaufres, er rigtig fine som dessert eller til kaffen. Server vaflerne med is, flødeskum eller friskebær. Se opskriften her


Chokoladefondant
En fondant er en kage, hvor midten stadig er flydende, og midten kaldes derfor også ”blødende hjerte”. Se opskriften her


Franske choux med kaffecrème
Choux er små vandbakkelser fyldt med kaffecreme og pyntet med fin glasur. Se opskriften her